skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Tromsø bør kjøpe buss-aksjer

Rådmannen foreslår at Tromsø kommune kjøper aksjer i Tromsbuss for 4,2 millioner kroner. Det vil være en god investering for senere rikdom, mener rådmannen. Hans innstilling skal mandag behandles av formannskapet.

Publisert 14.02.2003 08:37.
Av Arnt Ryvold

Bør kjøpe

Aksjene er de samme som Karlsøy kommune i høst solgte til Troms Innland Rutebil. Som hovedeier har Tromsø forkjøpsrett til aksjene, og de koster 80.000 kroner pr. stykk. Rådmannen mener kommunen bør bruke forkjøpsretten og kjøpe disse aksjene for 4,2 millioner kroner. Det er billig, mener han, og viser til tunge økonomiske rådgivere, som Ernst og Young. De mener at Tromsbuss er verdt mye mer enn verdivurderinga på 48 millioner som ligger til grunn for aksjeprisen. Dermed kan kommunen tjene penger på å kjøpe seg opp i Tromsbuss, for senere videresalg.

Hovedeier

Og bak aksjekjøpet ligger nettopp et mulig videresalg litt senere. For kommunen er nå inne i en prosess der det skal avgjøres om man skal fortsette som hovedeier i bussbransjen. Med Karlsøy ute av eiersitsen og hvis TIRB holdes nede på 10 %, vil Tromsø kommune være nesten ene-eier. Det gir en mulighet for et stort nedsalg til minoritetseier. Rådmannen antyder et nedsalg til 34 %. Det vil i så fall gi kommunen minst 30 millioner i kassa.

Rådmannen viser også til at Tromsbuss sitter med betydelige eiendommer som styrker verdivurderingen.
Spørsmålet om Tromsø skal være busseier eller aksjeselger, skal rådmannen legge fram for politisk behandling i mars-april.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no