skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Ødelegger Norges rykte

Regionleder i Fiskeridirektoratet Arne Luther reagerer sterkt på at en tråler skal ha kastet 300 tonn fisk på havet. Politiet etterforsker nå saken etter at Kystvakten oppdaget at en fabrikktråler skal ha kappet fisken i to og kastet bortimot halvparten på sjøen.

Publisert 14.03.2003 12:01. Oppdatert 15.03.2003 00:28.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Luther sier at fiskerne lenge har fortalt at havfiskeflåten kaster fisken de ikke finner det økonomisk lønnsomt å benytte fisken kuttes slik at mye kastes på havet. Den omfattende fiskesvindelen som er avdekket i dag, ødelegger Norges rykte som fiskerinasjon, mener fiskeridirektoratet.



Kastet 14 sjarkkvoter på havet

Fabrikktråleren Tenor fra Ålesund har på et eneste tokt utenfor Vesterålen kastet over bord så mye torsk og sei at det tilsvarer 14 helårskvoter for en vanlig sjarkfisker.

Kystvakta avslørte i en kontroll at fabrikktråleren kappet fisken i to. Bakparten ble brukt til filet, mens resten ble kasta overbord. Kystvakta har beregnet at tråleren kasta vel 300 tonn fisk på havet. Fungerende sjef i Kystvakta, Morten Jørgensen, sier at skipperen har forsøkt å skjule det ulovlige utkastet. Kystvakta har anmeldt fabrikktråleren og rederiet til politiet i Ålesund.

Skipperen risikerer to års fengsel og rederiet kan få saftige bøter.

Enkeltsak sier Fiskebåtrederne

Generalsekretær i Fiskebåtredernes Forbund Audun Maråk sier at slikt ikke skal forekomme og at dette er en beklagelig enkeltsak.

Fiskere har i mange år fortalt både journalister og fiskeridirektoratet at havfiskeflåten kaster overbord fisk som de ikke finner det lønnsomt å benytte seg av. Ryktene har vært vanskelige å dokumentere. Denne saken viser at dette skjer, sier regionleder i Fiskeridirektoratet Arne Luther.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no