skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Fiskere kveles av gjeld

Fisker og skipper Walter Korneliussen på Skjervøy er i ferd med å kveles av ei gjeld på 17 millioner kroner på kystfiskefartøyet "Birgerson". På grunn av lave kvoter og omregulering av fisket er han helt ute av stand til å betjene gjelden.

Publisert 03.06.2003 08:31. Oppdatert 03.06.2003 08:58.
Fiskeridepartementet, SND og finansinsitusjoner skal i morgen møtes for å diskutere gjeldsproblemene i kystfiskeflåten. Flere kystfiskere sliter med høye lån og lav egenkapital, og inntektssvikt gjør betjening av gjelda vanskelig.

Klarer ikke å betale renter og avdrag

Walter Korneliussen kjøpte 24 meter store "Sverdrupsson" i 2000 for vel 27 millioner kroner. Han fikk konvensjonelle kvoter for torsk og hyse og konsesjoner for notfiske etter sei, sild og lodde. Situasjonen var lys og de to første årene gikk det svært bra for den unge fiskeren og det øvrige mannskapet på seks. Men så begynte problemene, forteller han.

Nå er situasjonen at Korneliussen ikke aner hvordan han skal klare å betale renter og avdrag på gjelden på båten.
Han hefter personlig for 17 millioner kroner. At han ikke organiserte driften av "Birgersson" i for eksempel et aksjeselskap, skyldes den store optimismen som hersket i næringen for 3-4 år siden.

Nå setter Walter Korneliussen sin lit til et møte som skal være i morgen mellom Fiskeridepartementet og finansinstitusjonene. Der står problemene til Kornelussen og mange andre eiere av kystfiskefartøy på dagsordenen.
Resultatet av dette møtet er det siste halmstrået for Walter Korneliussen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no