skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Rumpa di er felleseie

Det er en av konklusjonene etter at Statsadvokaten i Troms og Finnmark ikke anker frifinnelsen av en kokk som kløp to 14-åringer i rumpa. Han berørte ikke rumpa nært nok kjønnsorganene til å bli dømt.

Av Lars Sigurd Eide. Publisert 22.09.2003 08:54. Oppdatert 01.10.2003 08:20.
SE OGSÅ:
ALT OM:
I sommer ble en kokk i 30-åra fra Lyngen i Troms frifunnet for seksuelle handlinger mot mindreårige og uanstendig atferd mot to jenter på 14 år. Jentene var utplassert på kjøkkenet i arbeidsuka i ungdomsskolen, og ved flere anledninger befølte kokken de to på brystene og på rumpa.

Ikke nært nok erogene soner

I den frifinnende dommen fra Nord-Troms tingrett skriver den kvinnelige dommeren; sitat:
"Berøring eller strykning av brystene uten å berøre brystvorten samt berøring av hofteparti nær hårfestet ved fornærmedes kjønnsorgan, kan IKKE anses som utuktig handling. Innenfor variasjonsbredden av menneskets seksuelt motiverte handlinger er det en rekke tilfeller som faller utenfor den straffbare utukt..."

Statsadvokaten enig

Førstestatsadvokat for Troms og Finnmark, Lars Fause sier han er enig med dommen, og kommer ikke til å anke den. Dette til tross for at aktor mente at frifinnelsen av kokken var i grenseland og derfor trolig burde vurderes av en høyere rett. Fause mener dommen er grundig, selv om utfallet er av en slik art at lovverket bør vurderes endret av politikerne. Selv har Fause ikke lagt noe politikk i sin avgjørelse, noe han heller ikke skal gjøre.

Rettspraksis støtter dommen

Rettspraksis er klar i slike saker mener Statsadvokaten, og sier det er flere saker hvor berøring har ført til domfellelse. Men Fause ønsker ikke i media å dra en anatomisk grense for hvor de erogene sonene på mennesker er, men henviser til dommen fra Nord-Troms tingrett.

Rumpa di er lovlig område

Den slår fast at klypingen kokken stod for på selve rumpeballene og på siden av jentenes bryster, ikke kan anses som utukt eller uanstedig atferd. Hvorvidt mannen KUNNE blitt rammet etter Arbeidsmiljøloven er ikke vurdert i dommen.
Så lenge berøringen ikke er i de erogene sonene slik de oppfattes, faller slike handlinger utenfor det som anses som straffbart. Det at jentene etter berøringen lo og tøyset og hadde en spøkefull tone med kokken, tyder på at klåingen ikke kan anses som krenkende og fornærmende, skriver den kvinnelige dommeren i den frifinnende dommen.



LENKER
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no