skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Svanhild tapte kampen

Tapte omsorgsretten
Tapte omsorgsretten
Svanhild Jensen mister omsorgen for sine barn. Det har Hålogaland lagmannsrett bestemt. Retten vil også begrense hennes samvær med barna. Svanhild Jensen, familien og advokaten fikk dommen på et hotellrom i Tromsø i formiddag.

Publisert 10.11.2003 11:51. Oppdatert 10.11.2003 13:24.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Retten delt

Lagmannsretten har brukt 5 uker på å komme frem til denne dommen. Et mindretall på to, ekstraordinær lagdommer Tor Falch og meddommer Bjørnar Johansen mente imidlertid at det ikke er "....overveiende sannsynligat omsorgen for barna vil bli for dårlig om de blir boende hos moren."
Mindretallet mener at Svanhild Jensen's nettverk og familie i Kvænangen kan være med på å gi barna en god oppvekst.

Rettsaken på tinghuset i Tromsø var preget av debatt rundt bruken av sakkyndige. Rettens psykologiske sakkyndige, Trond Skjeveland, hadde samme rolle også i tingretten. Dette reagerte Svanhild Jensens advokat på.

Egen sakkyndig

Svanhild Jensen hadde også engasjert en psykolog som sakkyndig vitne. Denne psykologen gjennomførte en egen IQ-test av Svanhild, som ga mye høyere score enn den opprinnelige testen. Den nye testen ble imidlertid gjenstand for mye kritikk, blant annet fordi psykologen ikke hadde fulgt korrekte prosedyrer da testen ble gjennomført.

Barna i fosterhjem

De to jentene til Svanhild Jensen har hele tiden saken har versert i retten bodd i fosterhjem et annet sted i Troms Fylke. I rettsaken ble det også stilt spørsmål ved kvaliteten i dette fosterhjemmet, men problemstillinga ble avvist av retten.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no