skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vet ikke årsaken til motorstoppen

Ledelsen i Troms Fylkes Dampskipsselkap vet ikke hva som var årsaken til den dramtiske motorstoppen ombord på hrutigruteskipet "Midnatsol". Eksperter undersøker nå motorene på skipet.

Av Pål Hansen. Publisert 14.12.2003 15:13. Oppdatert 19.12.2003 08:22.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Eksperter fra Det Norske Veritas og fra sjøfartsmyndighetene er nå ombord på skipet og undersøker motorene og alle anleggs om kan påvirke motorenes funksjoner. Administrerende direktør Tor Lægereid sier de ikke vet hva som er årsaken til nattens motorproblemer.

Det var natt til søndag, i full storm "Midnatsol" var nær ved å gå på grunn utenfor Stad. 102 passasjerer måtte i livbåtene da begge motorene på det nye skipet svikta.
I ni meter høye bølgjr var det store skipet prisgitt ankerkjettingene for å hindre eit havari. Før livbåtene var låra i den grove sjøen, fikk mannskapet omsider motorene i gang. Midnatsol var da vel 150 meter frå skjæra, og båten hadde vært i drift i mer enn to timar.


En svært alvorlig situasjon

Ledelsen i TFDS har vært samlet siden klokken 5 i selskapets lokaler i Tromsø sentrum. Administrerende direktør Tor Lægereid sier nattens hendelse var svært alvorlig, men at de er fornøyd med hvordan mannskapet ombord handterte situasjonen. Han sier til NRK at alle som var ombord tilbys medisinske hjelp før passasjerene kjøres i buss til Bergen.

"Midnatsol" i monter i rederiets lokaler i Tromsø





Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no