skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Krever konsesjon tilbake

De etterlatte etter forliset av Utvik Senior i 1978, krever å få tildelt torskekonsesjonen som tilhørte båten. De mener konsesjonen fortsatt eksisterer og at den kan være verdt flere millioner kroner.

Publisert 15.07.2004 07:23. Oppdatert 15.07.2004 08:04.
Av:Lars Egil Mogård

Fiskeridirektoratet laget for få dager siden en oversikt over konsesjonen for torsketrål som Utvik Senior hadde.

Konsesjonene eksisterer

Noen år etter forliset forsøkte en reder i Gryllefjord i Torsken kommune å få overført torsketrålkonsesjonen som tilhørte rederiet til Utvik Senior på Skaland i Berg. Rederen i Gryllefjord fikk nei. Det tolker talsmannen for de etterlatte, Arnfinn Hay, slik at konsesjonen fortsatt eksisterer, og at den tilhører Berg kommune.

- Vi krever nå at konsesjonen blir overført til rederiet og de etterlatte. Hensikten er å få omsatt konsesjonen, sier Arnfinn Hay.

Arnfinn Hay og Karstein Fredriksen, etterlatte.

Fikk ingen erstatning

En konsesjon er svært verdifull og ettertraktet. Det betales mange millioner kroner ekstra for en slik fiskerettighet. Forliset av Utvik Senior ble en tragedien på mange måter. De etterlatte fikk ingen erstatning for den tapte konsesjonen.

Overføres til andre

En konsjon går vanligvis tapt etter seks måneder dersom den ikke overføres til et erstatningsfartøy. -Men det gjelder i normale forhold. Forliset av Utvik Senior var "ikke normalt". Båten ble rent i senk, og det ble ikke letet slik vi ønsket. Myndighetene var motspillere framfor å være medspillere. Dette kommer vi til å stå hardt på, sier Arnfinn Hay. Han er innstilt på å gå til rettssak for å få saka avgjort.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no