skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Braathen vant andre runde

Redningsselskapet tapte også andre runde i retten i forbindelse med avskjedigelsen av regionlederen i Troms og Finnmark Arild Braathen.

Publisert 17.03.2005 18:15. Oppdatert 18.03.2005 08:16.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av: Laila Lanes

Borgarting lagmannsrett har i dag enstemmig stadfestet tingrettens kjennelse om at Braathen skulle gjeninntre i stillinga.

Anmeldt for underslag

Redningsselskapet sa opp regionlederen like etter jul på grunn av at de mente han har begått underslag. Dette skapte mye bråk internt i Redningsselskapet.

Monica Kristensen Solås
Braathen fikk blant annet støtte fra Distriktsstyret i Troms ved leder Jorunn Nilsen. Distriktsstyrene i både Troms og Finnmark ba den gang generalsekretær Monica Kristensen Solås om å trekke seg fordi de ikke hadde tillit til henne. Dette avviste Kristensen Solås.

Braathen vant første runde

For vel en måned siden bestemte Asker og Bærum tingrett at Arild Braathen fikk beholde jobben i Redningsselskapet til det er avklart om han har gjort noe kriminelt.

Retten rettet da sterk kritikk mot Redningsselskapet for måten de har håndtert saken på og stilte seg tvilende til påstanden om underslag. I sine premisser sa retten:

"Retten kan imidlertidig, slik saken står i dag, ikke se at det er sannsynliggjort at det er grunnlag for betegnelser som underslag eller økonomisk misligheter.
Retten har ut fra en samlet vurdering kommet til at det er riktig å la arbeidstaker gjeninntre i stillingen i dette tilfelle. Retten har ved denne vurderingen både sett hen til saksbehandlingen som framstår som mangelfull og til grunnlaget for avskjeden som synes tvilsomt."

Ny seier idag

Nå har altså Braathen vunnet andre runde idet Borgarting lagmannsrett stadfestet tingrettens avgjørelse.

Redningsselskapets anmeldelse av Braathen for underslag er fortsatt under politietterforsking.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no