skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vil stoppe datasnoking

Ansatte har ingen garanti mot snoking i e-posten, slik Redningsselskapet nå er anmeldt for. Den nye arbeidsmiljøloven er for dårlig på dette området og må forbedres, mener fagforbund.

Publisert 05.10.2005 20:27. Oppdatert 05.10.2005 22:15.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Øystein Antonsen og Turi Enoksen

Fagforbundet ber den nye rødgrønne regjeringen lovfeste forbud mot lesing av ansattes e-post.

- Vi har ikke god nok sikring mot dette i dag. Arbeidsmiljøloven har ikke fanget det opp på en god nok måte. Snoking i ansattes e-post er direkte skadelig for arbeidsmijløet, og konfliktskapende. Det sier Anders Folkestad i Unio.

Folkestad snakker på vegne av over 250 000 universitets- og høyskoleutdannede i ni forbund.

Loven som skal tre i kraft fra neste år er noe forbedret, men det trengs ei ytterligere forbedring som verner ansatte mot kontroll av privat e-post, mener Folkestad.

Påsroppende statsminister Jens Stoltenberg er klar i sin holdning til dette. - Vi vil ha en arbeidsmiljølov som sikrer ansatte mot dataovervåking og kontroll av privat e-post, sier Stoltenberg.

De rødgrønne har tidligere varslet endringer i den nye Arbeidsmiljøloven, fordi de er misfornøyke med forslaget til den sittende Regjeringa.

Advokat Claude A. Lenth har personvern som spesialfelt. Han har vært med å skrive kommentarene til den nye loven. Han innrømmer at lovteksten ikke nevner e-post med et ord.

Han mener det må være en prioritert oppgave å få bestemmelser som gjør det klarere en det det er i dag hva en arbeidsgiver kan og ikke kan gjøre med hensyn til innsyn på arbeidsplassen.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no