skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Drapet på Fagereng:

- Knivstakk i nødverge

En 22 år gammel gutt ble funnet død i denne leiligheten i Tromsø i mars 2005. En kvinne er tilalt for drap. (Foto: NRK)
En 22 år gammel gutt ble funnet død i denne leiligheten i Tromsø i mars 2005. En kvinne er tilalt for drap. (Foto: NRK)
Den drapstiltalte småbarnsmoren sa seg ikke skyldig da rettssaken mot henne startet i Tromsø mandag.

Publisert 16.01.2006 11:51. Oppdatert 16.01.2006 14:58.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Hun nekter straffskyld for å ha knivdrept Josefsen med ni knivstikk slik at han blødde i hjel i sin egen leilighet på Fagereng utenfor Tromsø.

Ifølge tiltalen gikk tre av knivstikkene inn i avdødes venstre lunge.

Klassisk nødverge

Straffesaken mot 22-åringen startet i Nord-Troms tingrett mandag. 22-åringen svarte nei på spørsmålet om hun erkjente straffskyld. Kvinnens forsvarer, Joar Berg Henjum, signaliserer at det for forsvaret dreier seg om en «ganske klassisk» nødvergesak.

– Det vil bli helt sentralt for retten å svare på om det foreligger et ulovlig angrep mot tiltalte, og om hun forsøkte å forsvare seg mot dette angrepet, sa forsvareren i retten.

Deprimert

22-åringen var ifølge egen forklaring sterkt fortvilt og alkoholpåvirket da hun møtte Edvin Josefsen på kvelden 8. mars i fjor. Hun skulle til Tromsø for å starte soningen av en dom på 18 måneder fengsel samme dag som hennes sønn fylte ett år.

På vei til Tromsø drakk hun atskillige pils og tok en rekke piller mot depresjon. Hun skulle egentlig spise middag med sin mor, men var så ruspåvirket at hun isteden oppsøkte Edvin Josefsen. Etter noen timer der de pratet sammen, forsvant Josefsen ut. Det neste tiltalte husker er opptakten til drapshandlingen.

– Jeg våknet opp på soverommet naken sammen med Edvin. Jeg avviste ham, for å si det slik. Han ble sint. Jeg fikk på meg buksa og var på vei ut av soverommet da jeg fikk et hardt slag i bakhodet, forklarte 22-åringen.

Sloss

Ifølge tiltalte oppsto det så et kraftig basketak. Hun husker vagt at hun slo Josefsen med ei ølflaske, at han slo henne på leppa og sparket henne i hodet flere ganger.

– Etter at vi kom ut fra rommet, går liksom alt i ett for meg. Jeg husker bare at jeg var redd for å dø, sa 22-åringen i sin forklaring.

Tok kniv

Hun husker å ha fått fatt i kniven for å forsvare seg mot flere angrep. 22-åringen husker at Josefsen kom mot henne, og at hun stakk ham, men husker ingen klare detaljer om hendelsesforløpet.

Underveis fikk tiltalte et dypt kutt i høyre hånd, men hun husker ikke hvordan hun fikk det.

– Det var masse blod. Jeg husker bare at jeg ringte AMK. De sa jeg skulle få ham over i stabilt sideleie, og prøve å gi ham munn til munn. Jeg forsøkte, men det gikk ikke, sa 22-åringen i retten. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no