skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Lettelse for Gamst-familien

Helsemyndighetene vil sende den sterkt tvangslidende Bjørn Ove Gamst til utlandet for behandling. Denne uka fikk faren endelig beskjeden han har ventet på i flere måneder. Men i mellomtiden er sønnen blitt svært syk.

Publisert 17.01.2006 07:05. Oppdatert 17.01.2006 07:25.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Arild Moe og Charlotte Haarvik Sanden

Det var i august i fjor at Helsedepartementet ba Helse Bergen om å vurdere utenlandsbehandlingen som Bjørn Ove Gamst selv ønsker. Dette er som et kirurgisk inngrep for å kunne datastimulere et punkt i hjernen -på fagspråket DBS. Først i november fikk Helse Bergen pasientens papirer fra Tromsø der han tidligere er behandlet.

Vil gå for DBS-behandling

Og mandag ble faren Ove Gamst kontaktet av viseadministrerende direktør Stene Kvinnsland om at de vil gå inn for DBS-behandlingen.

- Han har bekreftet ovenfor meg at de i samarbeid med kirurger vil be om en utredning, og om mulig senere operativ behandling, forteller Ove Gamst.

Svært syk

Selv har Gamst-familien hatt kontakt med klinikker både i Frankrike, Tyskland, England og Belgia. Hvor og når behandlingen vil skje er ikke avklart. - Dette kan ta en uke eller to.

Mandgens avklaring fra Helse Bergen er en stor lettelse for Ove Gamst. Tvangstankene gjør at sønnen opplever alt fra Nord-Norge som farlig. Han prøver å vaske seg ren, men de siste ukene er han blitt mer og mer syk.

Isolert

- Han er totalt isolert og invalidisert på nytt igjen. Han føler at leiligheten og de fleste omgivelser er farlig. Personlig har jeg ikke kunnet hatt noen direkte samtaler med ham siden jul. Det er det klassiske med denne lidelsen, at når det begynner å spinne så er tar det bare et øyeblikk før man er invalidisert, forteller Ove Gamst.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no