skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Kvinne funnet etter 6 timer i skredet:

Politiet vil ikke bekrefte kvinnens tilstand

Litt før klokken 21 ble kvinnen som har vært savnet etter snøskredet i Lyngen bragt til Regionsykehuset i Tromsø. Politiet vil ikke bekrefte kvinnenes tilstand. Skredet gikk like før klokken 14 ved Fastdalstinden i Lyngen.

Publisert 14.04.2001 15:59. Oppdatert 15.04.2001 09:02.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Ved Regionsykehuset i Tromsø får NRK opplyst at det i løpet av kort tid kommer en pressemelding. Kvinnen ble funnet etter omlag 6 timer. Vaktsjef ved Tromsø Politistasjon, Bengt Johansen, sier leteforholdene var vanskelige. Flere steder var skredet opp til 7 meter dypt.

Familie på fire ble tatt

Det var en familie, hjemmehørende i Lyngen, som ble tatt av raset. Tre kom seg ut uskadd, mens ei ung kvinne ble tatt. Det har de siste dagene vært advart mot stor skredfare i store deler av Troms.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge ble varslet om raset like før klokka 15 lørdag. Skredet gikk på sørsiden av Fastdalstinden i samme område som to finske fjellklatrere omkom mandag.


Et Sea King redningshelikopter fra Banak flystasjon gikk til Alta og hentet to lavinehunder. Ambulansehelikopteret fra Tromsø var først i området og hadde med seg de første redningsmannskapene. Et av forsvarets Bell-helikopter ble brukt til å frakte lavinehunder og redningsmannskaper inn i området.

Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok i redningsaksjonen. Det var vanskelige kommunikasjonsforhold i området.





LENKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no