OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Valg 2001 Troms

Her er du: NRK > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms > Valg 2001 Troms

Oppdatert 21.05.2004 11:06

 Distrikt
 
FYLKESPARTI I TROMS

VALG2001

NRK DistriktNRK VestfoldNRK ØstfoldNRK ØstlandssendingenNRK HedmarkNRK OpplandNRK BuskerudNRK TelemarkNRK SørlandetNRK RogalandNRK HordalandNRK Sogn og FjordaneNRK Møre og RomsdalNRK Sør-TrøndelagNRK Nord-TrøndelagNRK NordlandNRK TromsNRK FinnmarkDistrikt forside
NRK Troms Krognessvn. 29 9291 Tromsø
Tlf: 77 66 12 00 Fax: 77 66 12 84

 

Fintellingen avsluttet

Det enedelig valgresultatet i Troms er nå klart. Etter fintelling var Kystpartiet 270 stemmer fra å ta sistemandatet. Valget gav følgende mandatfordeling i Troms AP 2, H 1, KrF 1, SV 1 og FrP 1.

-Bastesen for tam

Thor Tøllefsen mener den negative fokuseringen på Steinar Bastesen kostet Tøllefsen en stortingsplass. Bastesen var for tam, sier Tøllefsen til NRK.

Uklart hvem som blir ny Lenvikordfører

I Lenvik skal det velges ny ordfører etterat Høyres Åge Konradsen ble valgt inn på Stortinget. Det er uklart om det borgerlige flertallet kommer til å følge den inngåtte avtalen om at Høyre skal ha ordføreren denne perioden. I så fall blir Hege Leiknes ny Lenvik-ordfører.

Lav valgdeltakelse i sametingsvalget

Etter at en tredel av stemmene fra Sametingsvalget er talt opp, ser det ut til at Norske Samers Riksforbund (NSR) fortsatt blir det største partiet på Sametinget.

Redaktørens kommentar:

Valgnatta i Troms ble en triller med kraftige opp- og nedturer for flere stortingskandidater. Og kanskje er det ikke over ennå? NRK Troms’ redaktør Jan Ditlev Hansen kommenterer.

Den nye stortingsbenken blir seende slik ut:

Disse seks skal representere Troms på Stortinget de neste fire årene: Ivar Østberg fra KrF, Bendiks Harald Arnesen fra AP, Åge Konradsen fra Høyre, Lena Jensen fra SV, Øyvind Korsberg fra FrP og Synnøve Konglevoll fra AP.

Valgtriller i Troms

Tidenes valgtriller i Troms. Fortsatt uklart om Kystpartietpartiet tar andremandatet fra Arbeiderpartiet. Venter avklaring iløpet av formiddagen.

Konglevoll inne

Arbeiderpartiet ser ut til å vinne sluttspurten om sistemandatet i Troms. Ved ett-tiden i natt hadde Synnøve konglevoll vippet Thor Tøllefsen ut av Stortinget.

Tapte på målstreken

Til tross enorm oppslutning i hjemkommunen Karlsøy; Thor Tøllefsen ser ut til å miste stortingsplassen på målstreken.

- Jeg er veldig glad

Sosialistisk Venstreparti i Troms får igjen en plass på Stortinget. Lena Jensen har så langt en oppslutning på 14,6 prosent i Troms.

Nå venter barnebarna

Senterpartiets førstekandidat i Troms, Tor Nymo, får ikke fornyet tillit på Stortinget. Men barnebarna er glade for å få bestefar for seg selv.

Her finner du valgresultatene for Troms fylke, du kan også velge din egen kommune for å se de eksakte tallene.

AP i utforbakke

AP går kraftig tilbake i Troms. Partiet har 22,2 prosent av stemmene etter at samtlige 25 kommuner er ferdig opptalt.

Valgdagsmålingen:

Høyre får inn to fra Troms

Høyre får inn to mandater i Troms, ifølge valgdagsmålingen som ble offentliggjort klokka 21. Arbeiderpartiet får to mandater, mens SV og KrF får ett mandat hver.

Korsberg og Nymo ute

Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet og Tor Nymo fra Senterpartiet er ute av stortinget på valgdagsmålingen som ble offentligjort klokka 21.

TIL-spillerne er i knallform

Tromsø Idrettslag er i svært god form få dager før starten i Tippeligaen. Lagets egne tester viser at de aldri har hatt bedre kondisjon enn nå.

Frp skviset ut i Lenvik

Arne Bergland fra Arbeiderpartiet blir ordfører i Lenvik de neste fire åra. Det ble klart etter en avtale mellom Høyre, SV, Senterpartiet og AP.


Fylkesvervene fordeles

På mandag starter forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti. Det opplagte resultatet er at partiene blir enige om fordeling av makt og verv i løpet av neste uke, mener vår medarbeider Lars Egil Mogård


Forhandlingsbrudd i Nordreisa

I Nordreisa er det brudd i forhandlingene mellom Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti. Disse tre partiene har flertall i kommunestyret.


Si din mening om valgresultatet

Har du kommentarer til valgresultatet ? Si din mening via vår nettside, klikke deg inn i artikkelen, send dine kommentarer og vi tar dem med i vår valgsending.


 
 
SØK

FORNAVN
ETTERNAVN *
Connection time-out
NRK.NO SINE VALGSIDER

VALGSJURA
NRK Troms presenterer 'Valgsjura', programmet som flyr. Valgkampens hørte og uhørte nyheter fra inn og utkant, presenteres av sjurhavende Arnt Ryvold.

10 SISTE VALG 2001 TROMS
20.09.2003 08:34
Frp skviset ut i Lenvik
19.09.2003 17:56
Fylkesvervene fordeles
14.09.2001 11:47
Fintellingen avsluttet
11.09.2001 13:15
-Bastesen for tam
11.09.2001 11:22
Redaktørens kommentar:
11.09.2001 08:19
Valgtriller i Troms

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 20:30