Hopp til innhold

I dag starter smuglerrettssaken

I dag starter smuglerrettssaken mot to trondheimsmenn i Sundsvall i Sverige.

Smugling

Her i dette lagerrommet ble de store mengdene med alkohol funnet.

Foto: NRK

Sammen med åtte svensker og en mann fra Montenegro, er de tiltalt for omfattende smugling av øl, vin og sprit fra Tyskland til Sverige.

Fant flere våpen

I forbindelse med smuglingen ble det også funnet flere våpen. En av de tiltalte har nektet kjennskap til både smuglingen og våpenfunnet.

Det er satt av 12 dager til den omfattende saken, som ble rullet opp etter tre måneders spaning fra svensk politi.

Smuglingen skal ha foregått mellom april og august i fjor. Svensk påtalemyndighet mener mye av alkoholen var beregnet for det norske markedet.

40.000 liter øl

Ifølge tiltalen ble det smuglet inn 40.000 liter øl, 15.000 liter vin og 3000 liter sprit fra Tyskland. Varene ble kjørt til et lager i Ånge, som er et lite et tettsted mellom Sundsvall og Åre. Herfra ble de sendt videre til et lager på Storlien.

Under razziaen i Åre oppdaget politiet også et våpenlager med tre maskinpistoler, sju pistoler og en revolver. I tillegg beslagla politiet store mengder ammunisjon.

En av mennene fra Trondheim er tiltalt for å ha kjøpt en pistol med lyddemper fra en av de andre tiltalte. De tiltalte risikerer flere års fengsel om de skulle bli dømt i saken.

Rettssaken i Sundsvall starter onsdag morgen.