Hopp til innhold

Mendoza

Ekspedisjonen har kommet fram til Mendoza. En siste sjekk av utstyr - og et godt måltid.

Ekspedisjonen starter på Gardermoen

Flyturen fra Oslo gikk via London og Miami før vi ankom Santiago. Forsinket i London pga tåke. Dette gjorde at bagasjen til enkelte ikke kom frem, men vi håper den kommer som lovet i morgen slik at ekspedisjonen går som planlagt.

Tok en lang busstur over Andesfjellene og gjennom grensen til Argentina. Passerte Aconcagua og fikk se toppen. Været er ikke så bra som håpet og meldingene fremover er ikke altfor bra.

Temperaturen her i Mendoza er ca 25 grader. Da vi kom frem 20. desember sjekket vi inn på et hotell og dro rett på byen og kjopte 500 gram biff, forrett, dessert og masse rodvin til 17 stk. Kostet 2400 nok!

I dag har vi hatt siste mønstring på resten av utstyret, så som brennere (omnifuel), forskningsutstryr, og annet. Kjøpt inn mat. Ordnet adgang til nasjonalparken i 20 dager.

Alexander og Karl Marius har reist i forveien for å starte innsamling av spyttprøver. Vi har også ordnet med lege som kan folge oss under forskningen. Nå ligger utstyret spredt over hele hotellet som vi ordner/tester, mens det ligger 2-3 kilos biffer på grillen og venter.

Stresset mye i dag, men skal få roen etterhvert til å skrive litt bedre og mer.

Kristian Smogeli