Hopp til innhold

- Bli med og skyt muslimer

Tiltalte i Heimdalsdrapsaken var svært aktiv på internett før drapet skjedde i august i fjor.

John Christian Elden forsvarer tiltalte i Heimdalsdrapssaken
Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Politiet har i etterforskningwn av den tiltalte 26-åringen, funnet store mengder rasistisk materiale på PC’er tiltalte hadde tilgang til.

Over flere år har tiltalte vært aktiv på ulike diskusjonsforum på nettet.

- Tiltalte kan knyttes til flere tusen innlegg på diverse forum på nettet, fortalte politioverbetjenten som har etterforsket tiltales PC.

Avsky mot innvandrere

26-åringen har i følge politiet hatt brukerkontoer på 20-40 forskjellige nettsteder. Fra våren 2008 økte aktiviteten fra måned til måned. Innleggene ble stadig mer radikale og tiltalte skal ha vist stor avsky mot innvandrere, spesielt somaliere.

- Bli med og skyt muslimer. I dataspill er det i allefall lov til å drømme, skrev tiltalte på et forum med henvisning til at rasistisk spill som ligger på nett.

Borgerkrig


- Nå er det like før borgerkrigen starter i Norge. Snart vil den spre seg over det ganske land. Den skulle ha startet for lenge siden, skrev tiltalte med store bokstaver på Hegnar Online.

Tiltalt for Heimdalsdrapet

Tiltalte forklarte seg i retten i dag. Tegning: Knut Løvås

Illustrasjon: Knut Løvås / NRK

En kjent islam-hater med tilhold i USA var også en av de tiltalte fulgte på nettet. På dette nettstedet så han på rasistiske videoer og deltok i diskusjoner.

5. september, noen dager etter at norsk-somalieren ble skutt og drept i Ringvålveien, sendte tiltalte en e-post til lederen av dette nettstedet.


- Her skrev han at han ikke ville bli tilgjengelig på ei stund på grunn av at politiet var etter han, sa politioverbetjenten i retten.

- Kjenner meg ikke igjen

Dommeren spurte tiltalte om det var han som hadde skrevet disse innleggene på nettet.


- Jeg kjenner meg ikke igjen, svarte han etter å ha tenkt seg om lenge.

- Kunne dette være skrevet av deg? spurte dommeren

- Litt usikker på hva jeg skal svare, svarte tiltalte

- La meg spørre på en annen måte. Du hadde et negativt syn på innvandere. Ga du uttrykk for det på nettet?

- Ja, svarte tiltalte.

26. agust, tre dager etter drapet på norsk-somalieren på Heimdal, mener politiet tiltalte søkte på et krimteknisk nettsted. Her står det blant annet hvordan våpen legger igjen spor som kan spores av politiet.