Hopp til innhold

- Klare til å lage GP-fest

Debatten er allerede i gang. Er Trondheim rede til å huse Grand Prix-sirkuset?

Video nsps_upload_2009_5_18_10_24_9_949.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mens russerne svidde av gode 272 millioner kroner på lørdagens Grand Prix-show i Moskva, er det allerede klart at Norge må legge lista langt lavere når vi neste år skal arrangere showet for tredje gang.

Men hvem skal få æren av å være vert for festen?

Kampen er selvsagt i gang blant flere av landets store byer, hvor ordførerne langt fra synes det er en selvfølge at Oslo skal være arrangørby. Både Bergen, Tromsø og Trondheim er rede til å ta opp hansken.

- Jeg kjenner ikke de tekniske kravene som stilles, og hva som må være stort nok, men vi vet vi er i stand til å arrangere folkefest og hele rammen rundt, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

Spektrum eller Lerkendal?

MGP-finalen på Olympic Stadium i Moskva

Svømme-show i taket er kanskje ikke noe vi kan kopiere, men folkefest er flere norske byer gode til.

Foto: Sergey Ponomarev / AP

Det som er klart, er at det uansett stilles strenge krav til byen som skal huse sirkuset, med alt det innebærer av ei storstue hvor en gigantisk tv-produksjon kan gjennomføres, artister, mediefolk og andre gjester.

Blant annet må det være plass til minst 8000 mennesker i salen hvor selve showet holdes, og det må være minst like mange hotellsenger.

Trondheim Spektrum er av de lokalitetene som kunne vært aktuell, men det spørs om de når opp i konkurransen med Oslo Spektrum.

- Det hadde vært hyggelig å arrangere Grand Prix i Trondheim Spektrum, men jeg tror ikke vi har kapasitet, vi kan klemme inn 6500 mennesker og det er nok for lavt under taket, sier Odd Berg, leder i Trondheim Spektrum.

Da gjenstår Lerkendal, som iallefall tar 21 900 mennesker, men ulempen med manglende tak utelukker kan hende stadionvarianten av Grand Prix.

Hva mener du? Bør Trondheim arrangere Grand Prix?