Hopp til innhold

”En helt vanlig dag på jobben” skal åpne Kosmorama

Filmen ”En helt vanlig dag på jobben” skal åpne filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

Ingar Helge Gimle i rollen som Sven O. Høiby

Ingar Helge Gimle i rollen som Sven O. Høiby.

Foto: ©Line Dybwad-Olsen Folk Flest Filmproduksjon

- Den er morsom, den er lett å gi oppmerksomhet til og så er vi opptatt av det som finnes av trønderske lenker, sier Ola Lund Renolen, sjef for Kosmorama til NRK.

"En helt vanlig dag på jobben" er filmatiseringen av Håvard Melnæs´ bok basert på hans opplevelser som journalist i Se og Hør. Og den blir altså åpningsfilm under filmfestivalen i Trondheim som åpner 11. mars.

Norsk film på norsk festival

Guttorm Petterson fra filmdistributøren SF Norge tror filmen kommer til å passe godt som åpningsfilm under festivalen i Trondheim.

- Vi synes det er fantastisk at man kan åpne en norsk filmfestival med en norsk film. Dette var den som var nærmest og jeg tror også at denne passer veldig godt i en slik sammenheng, sier Petterson.

- Får dere en bedre PR-effekt av å la Kosmorama åpne med filmen?

- Det gjør det nok, premieren er dagen etter så en skal ikke overdrive betydningen. Men jeg synes det er viktig å være på en norsk filmfestival med en norsk film, sier Guttorm Petterson.

Mange kjendiser

En rekke kjendiser er med i filmen, både som skuespillere og seg selv. De fleste av dem er opptatt under åpningen av Kosmorama. Allikevel skal folk fra filmen kaste glans i Trondheim.

- I hvert fall en av hovedrolleinnehaverne kommer. I tillegg kommer regissøren, manusforfatteren, forfatteren av boka og produsenten. Så vi skal være godt representert, sier Guttorm Petterson i SF Norge.

- Tror du det kommer noen fra Se og Hør?

- Jeg vet ikke om de kommer til Trondheim. Men de kommer til å bli invitert til premieren i Oslo, så får vi se om de kommer, sier Guttorm Petterson.