Hopp til innhold

Uvitende om kollisjonen

Trailersjåføren som kolliderte med en bil i Meråker fredag har i avhør forklart at han ikke merket noe til ulykken.

Trailerjakt i Meråker

Sjåføren av traileren meldte seg for politiet fredag ettermiddag.

Foto: Tor Aage Hansen

- Han kjente at hengeren slapp litt i svingen, men følte at han hentet seg inn igjen, sier politifullmektig Silje Valstad til NRK.

Derfor kjørte den finske sjåføren videre til Trondheim og losset lasten. Da han var framme ved stoppestedet på Ranheim oppdaget han at venstre baklys på hengeren var skadet.

Reduserte farten

På vei tilbake til Finland ble han stoppet av politiet på Stjørdal. Fredag kveld satt den 43 år gamle sjåføren i avhør.

- Han sier han umiddelbart ville ha stoppet dersom han hadde merket noe til en kollisjon, sier Valstad.

Ulykken skjedde på E14 i en krapp sving. Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen. Mannen har forklart at han reduserte farten til rundt 60 kilometer i timen før svingen.

- De tekniske undersøkelsene som er gjort støtter mannens forklaring. Ferdskriveren viser at han reduserte farten til rundt 60 kilometer i timen i svingen, sier Valstad.

- Ikke uaktsom kjøring

Politiet har ikke beslaglagt førerkortet til sjåføren.

- Undersøkelsene så langt viser at han holdt lav hastighet gjennom svingen og at han ikke på noe vis var klar over at det hadde skjedd en ulykke som ga han grunn til å stoppe. Politiet vil likevel etterforske saken videre, og dersom det kommer fram at det er snakk om uaktsomhet, kan det bli aktuelt i ettertid å ta beslag i førerkortet.

En mann i 50-åra ble alvorlig skadd i kollisjonen. Han fikk alvorlige skader og ble sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim.