Hopp til innhold

Våknet til null grader i stua

Familien Sprauten fikk en kald start på vinterferien. I morges viste gradestokken 35 minusgrader ute. Inne i hytta nærmet det seg frysepunktet.

Kaldt på hytta for familien Sprauten

Det var kaldt i hytta da Karoline, Margrethe, Gunelie, Albert og Mari våknet i dag. Med 0 grader i stua hold de senga ekstra lenge.

Foto: Wenche Sprauten

– Da mannen min sto opp for å fyre i peisen klokka 07 i morges var det null grader i stua. Da var det bare å krype tilbake til senga igjen, sier Wenche Sprauten til NRK.no.

Lue og dyne innendørs

Kaldt utenfor hytteveggen i Sela

Minus 35 grader i hytteveggen tirsdag morgen.

Foto: Wenche Sprauten

Hun, mannen Knut Tore og fem barn ferierer på hytta i Sela i Verran i Nord-Trøndelag. Det er ikke første gang de tilbringer vinterferien her, men har aldri opplevd så lave temperaturer som i de siste dagene.

På morgenkvisten i dag slo rekorden inn for deres del da de målte - 35 grader utenfor hytteveggen.

– Vi fyrer fortsatt med både ved og gass. Nå har vi nådd en grei temperatur inne. Men etter å ha fyrt for fullt i over to timer, lå ikke temperaturen på mer enn ti grader her inne, sier Wenche.

Mens far var fyrbøter var det ikke så mye annet å gjøre for resten av familien enn å holde senga.

– Vi ventet litt med frokosten i dag. I stedet kledde vi på oss ytterklær og holdt varmen under dyna.

Kald utedo

Klokken 11.30 i formiddag hadde temperaturen steget til -30 ute og nesten 20 inne.

– Vi har ikke vært ute ennå i dag. Barna får tiden til å gå ved å leke med dukker, tegne og bygge lego.

- Har dere tenkt dere ut i dag?

– Vi må jo ut når naturen kaller. Her er det utedo og dét er en kald fornøyelse. Men vi har tenkt oss en liten tur ut for å leke også. Vi har laget rutsjebane ned fra hyttetaket, og løypa må nok prøves i dag også, sier Wenche.

Holder ut til lørdag

Familien Sprauten hadde nok ikke drømt om en så kald vinterferie da de kjørte til hytta i helga. Nå ønsker de seg en noe varmere avslutning.

– Vi håper kulda slipper taket snart. Men vi har tenkt å holde ut til lørdag uansett. Det er jo bare å kle seg godt. Og på nabohytta kan barna besøke tante og onkel, så vi skal da få tiden til å gå, sier Wenche Sprauten.

Hvordan er været der du er?
Sjekk været på Yr.no

Les også: Våren kan blir kald

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.