Årets første trofé for RBK

Årets første tittel er i boks for Rosenborg. Trønderne slo Aalesund 3-1 i superfinalen søndag.

Aalesund - Rosenborg

RBK-kaptein Roar Strand ned superfinale-troféet

– Jeg synes det er sterkt å vinne i Ålesund. Det er alltid vanskelig å spille her, sa RBK-trener Erik Hamrén til TV 2.

Den regjerende seriemesteren satser hardt for å forsvare gullet i 2010. Erik Hamrén har blant annet hentet inn svenske Daniel Örlund fra AIK som nytt førstevalg mellom stengene.

Tidlig ledelse

I superfinalen mot cupmester AaFK tok Rosenborg kontroll fra start. Kris Stadsgaard banket inn 1-0 via en Aalesund-spiller fra cirka 20 meters hold.
Fjorårets toppscorer Rade Prica økte til 2-0. Spissen plukket opp ballen etter en svak pasning fra Jonathan Parr. Den første avslutningen gikk i stolpen, men svensken satte returen i mål.

Tidlig i annen omgang var det tid for ny RBK-jubel. Fredrik Winsnes kranglet ballen med seg ned til dødlinjen og la inn til innbytter Trond Olsen, som scoret fra kort hold. Olsen var kommet inn for Steffen Iversen, som måtte ut med skade i første omgang.

AaFK-press

Etter en snau time, fikk hjemmefansen et lite håp om å komme tilbake i kampen. Peter Orry Larsen dunket inn reduseringen bak Örlund, men svensken viste ikke helt patent keeperspill.

Målet så ut til å tenne Aalesund. Like etter ropte AaFK på straffe etter en takling fra Roar Strand på Khari Stephenson, men dommer Tommy Skjerven var ikke enig.
Hjemmelaget fortsatte å presse på for en ny redusering, og Tor Hogne Aarøy stanget ballen i tverrliggeren fra kort hold. Men RBK holdt unna og tok tilbake kontrollen. Til slutt kunne trønderne feire årets første trofé.

– Jeg synes Rosenborg var flinke til å utnytte tabbene våre, og det skal de ha ros for. Det er bra det er en uke til seriestart for mange av de involverte, både linjemenn, dommer og mine spillere, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Aalesund måtte i en periode i annen omgang spille med ti mann etter at innbytter Stephenson fikk en skade og trener Kjetil Rekdal hadde benyttet seg av alle sine tre bytter. Men Stephenson kom tilbake på banen og fullførte kampen.