Hopp til innhold

Hjelpesløs på glattisen

Det hjalp ikke med firhjulstrekk på speilblanke veier i morges.

I grøfta i Harran

- Det gikk rett åt skogen, sier Jan Arve Tønne. Han kjørte av veien ved Aunfossen i Harran da han skulle på jobb i morges.

Foto: Jan Arve Tønne

– Bilen mistet veigrepet og havnet i grøfta. Her står jeg trygt, kan du si, forteller Jan Arve Tønne fra Harran i Grong.

Han var på vei til jobb i morges, men kom ikke lengre enn til Aunfossen på fylkesvei 400.

– Det er dårlig med sand på veien. Her er det helt skøyteføre. Heldigvis gikk det bra med meg. Det ser ut til at bilen har berget bra også, sier Tønne som nå venter på at bergingsbil skal få ham opp på veien igjen.

Fare for vannplaning

Etter en lang kuldeperiode kom væromslaget til Trøndelag for fullt på søndag. Nå smelter store brøytefonner, og sammen med regnet blir alt vannet liggende i veibanen på grunn av all tela i bakken.

– Det er stor fare for vannplaning i dag. Vi oppfordrer alle bilister til å ta det med ro, sier vaktoperatør Torgeir Nekstad ved Statens vegvesen til NRK.

Situasjonen er for øyeblikket verst i Nord-Trøndelag, spesielt i Harran og sør for Steinkjer. Også ved Borgenmuren ved Gudå i Meråker langs E14 er det store vannansamlinger.

Også i Melhus i Sør-Trøndelag er det glatt, og i morges kjørte en bil av veien og havnet på siden.

– Bilen veltet etter utforkjøringen, men føreren kom uskadet fra det hele, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegaard til adressa.no.

Mildværet fortsetter

De verste veistrekningene blir nå strødd, og Mesta jobber også på spreng for å stikke hull på isen for få unna alt vannet.

Torbjørn Gartland ved Mesta i Grong ber trafikantene være oppmerksomme på faren for vannplaning.

Mildvær og nedbør preger værvarslet fram til torsdag. Det ventes opp mot 10 mm nedbør i døgnet.

Mot helga ventes det nullføre og snøbyger. Regn, snø, sludd og tåke preger hele langtidsperioden.

Sjekk været der du bor på Yr.no .