RBK tok tre poeng i Molde

Skåringer av Rade Prica og Michael Lustig sørget for en betryggende serieåpning for trønderne.

RBKs Mikael Lustig jubler over 1-2 målet under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg.

RBK vant den første av årets kamper mellom to av gullkandidatene. Moldes trener Kjell Jonevret må bare innse at Rosenborg tok første stikk i gullkampen mellom de to lagene.

– Rosenborg gjør ikke sånne feil som vi gjør. De er mer kyniske. Det er det som skiller RBK fra oss, sier Jonevret.

«Underbart»

RBK-trener Erik Hamrén gleder seg stort over seier i den snødekte serieåpningen.

– Det er underbart å få tre poeng på en slik kamp. Vi ha en god periode i andre omgangen. Etterpå spiller vi nok litt på resultatet.

Fjorårets toppskårer i eliteserien Rade Prica utlignet Moldes tidlige ledelse. Han er utrolig lettet over at kampen ender med seier.

– Det er alltid vIktig å få en god start. Det har vi klart nå. Molde er et av de vanskeligste lagene vi møter gjennom hele sesongen, sier Rade Prica.

Han er ikke helt fornøyd over å måtte spille på en snødekket bane.

– Det er vanskelig å kontrollere ballen på det vanskelige underlaget. Men det er likt for begge lag, da, mente Rade Prica. Han får ikke følge av sin målskårerkollega Michael Lustig. .

Molde startet best

Molde kom best i gang, med et par kontringer hvor Pape Paté Diouf var nær ved å putte ballen i mål bak Rosenborgs nye keeper Daniel Örlund. Etter et av raidene mente dommer Terje Hauge at Diouf prøvde å filme seg til straffe. Gult kort.

Vel 26 minutter ut i første omgang satte Bjørn Runstrøm ballen sikkert i mål for Molde.

Et kvarter senere kom Rosenborg tilbake og utlignet. Rade Prica kom fra ingensteder og satte ballen i mål. Psykologisk viktig rett før pause.

RBKs Rade Prica jubler etter 1-1 målet under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg

RBKs Rade Prica satte inn 1-1 målet mot Molde.

Tidlig skåring av Lustig sikret seieren

1-1 ved pause var vel ingen av de gullsultne lagene fornøyd med. I alle fall ikke Rosenborg. RBKs nye keeper Daniel Örlund avslører at Erik Hamrén kjeftet opp laget i pausen.

– Ingen av oss var fornøyd med 1-1 etter halvspilt kamp. Vi vil mer. Også fikk vi en overhaling i pausen.

Det kan se ut til å ha virket. Like etter pause er Rosenborg framme og herjer i Molde-boksen. Rade Prica plukker ballen fra en fomlende Knut Olav Rindarøy hos Molde. Han sender av gårde en smart pasning til Morten Moldskred, som fyrer av. Moldskreds skudd blokkeres av Marcus Andreasson. Hjørnespark.

Corneren bokses ut av Moldes debuterende engelske keeper Ben Amos. Returen havner hos Anthony Annan, som skyter på direkten. Skuddet går via Demidov og havner i bena på Lustig, som enkelt kan sette ballen i mål bak en utmanøvrert Amos, Rosenborg har snudd kampen!

RBKs Mikael Lustig jubler over 1-2 målet mot Molde.

RBKs Mikael Lustig sørget for seier da han lagde 1-2 målet mot Molde.

Resten av omgangen kjempet Molde for utligning, men Rosenborg-rutinen kom til nytte. Molde ble frustrert. Pape Paté Diouf var nær ved å bli få sitt andre gule kort, da han sparket RBK-keeper Daniel Örlund på kneet etter å ha blitt fratatt ballen. Men domme Terje Hauge var i det koselige hjørnet, og sparte det røde kortet denne gangen. Det endte altså 2-1 til trønderne.

Langt fra full stadion

Serieåpning i Norge halvveis i mars er et sjansespill. Tette snøbyger sto i kø fra nordvest gjennom hele helga, og fikk nok mange moldensere til å foretrekke sofakroken. Stadion ble aldri fullsatt, med hustrige 9080 solgte billetter, inkludert sesongkort.

Desto mer hyggelig var det for RBK-supporterne har inntatt Molde , som kunne se laget sitt begynne serien helt etter skjemaet fra 2009, da RBK bare tapte én kamp.

Snøfallet gjennom hele helga førte til at ansatte og frivillige i Mode måtte rydde banene på dugnad. En stund var det usikkert om det i det hele tatt ble kamp.

Snøvær på Aker stadion før kampstart

Snøvær på Aker stadion før kampstart. Etterpå ble det bare verre.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere om det er greit å spille fotball midt i mars. Er det sportslig forsvarlig? Hva med tv-opplevelsen? Klarte du å følge den hvite ballen på hvitt underlag?