Hopp til innhold

Skuffet etter bom-ja fra departementet

Skaun-ordfører Jon P. Husby er skuffet etter at Samferdselsdepartementet sier ja til bomstasjoner på Klett.

Jon Husby

Ordføreren i Skaun vil ikke ha bomstasjon på Klett.

Foto: Privat

– Nå får vi håpe vi i det minste kan få prioritert å bygge ut i sør først, sier Skaun-ordfører Jon P. Husby etter dagens avklaring fra Samferdselsdepartementet. Han er skuffet, men ikke overrasket, over at departementet gir Trondheim kommune full støtte i saken.

12 ordførere sør for Trondheim mener bilpendlere i deres områder må betale for veiprosjekter inne i byen. De mener bommen er ulovlig fordi det tar for lang tid før det blir bygd ny E6.

Derfor har de bedt Samferdelsdepartementet avgjøre om Trondheim har lov til å sette opp bomstasjonene slik de har planlagt, og etter et møte imandag fikk kommunen grønt lys.

– Det blir bom

Tone Sofie Aglen

Tone Sofie Aglen (Sp) er glad for støtten fra departementet.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

– Alle må bidra for at vi skal få bedre by, trafikk og kollektivtransport, sier Senterpartiets kommunalråd Tone Sofie Aglen. Hun er glad planen deres ikke strider mot reglene og føringene fra staten, slik nabokommunene har hevdet.

– Nå blir det utvilsomt bom ved Klett, sier Aglen.

Les også:

Engasjement

Saken om bomstasjonene rundt og i Trondheim har skapt voldsomt engasjement blant folk. På nettsamfunnet Facebook har mange meldt seg inn i grupper mot bomringene .

Facebook-storm mot nye bomstasjoner

Skjermdump fra en nettaksjon mot bomstasjoner rundt Trondheim.

Foto: Faksimile fra facebook/NRK

Hva synes du om at det nå er klart for bygging av ny bru ved Sluppen og senere ny E6 over Heimdal med nye kryss ved City Syd, og at dette også blir finansiert av de som kjører Klett-bakkene? Skriv din mening i kommentarfeltet.