Hopp til innhold

Sinte bønder spontanaksjonerte

Bøndene i Åfjord i Sør-Trøndelag er så langt ikke fornøyd med jordbruksforhandlingene, og spontanaksjonerte i ettermiddag.

Spontanaksjon for bønder

Bøndene tok i bruk kreative metoder for å vise sin misnøye.

Lars Morten Rosmo som er leder for Sør-Trøndelag Bondelag sier at medlemmene hans er veldig misfornøyd med tilbudet fra staten.

Leder for Sør-Trøndelag bondelag Lars Morten Rosmo

Leder for Sør-Trøndelag Bondelag, Lars Morten Rosmo er misfornøyd med tilbudet fra Staten.

Foto: Morten Karlsen / NRK

– I årets tilbud vil staten gi prosentvis lik inntektsutvikling for jordbruket som for lønnstakergruppene. Jordbruket ligger i utgangspunktet på et inntektsnivå som er halvparten av det øvrige samfunnet, og med staten sin metode vil det store inntektsgapet vil med andre ord øke.

Brudd snart?

Spontanaksjon for bønder

Bøndene i Åfjord gikk sammen og spontanaksjonerte i ettermiddag.

Bøndene har varslet at det kan bli brudd etter at staten på fredag kom med et forslag som var 1, 1 milliarder mindre enn bøndenes krav. Staten tilbyr bøndene en jordbruksavtale med en økonomisk ramme på 750 millioner kroner, men bøndene føler ikke at den svarer på de utfordringer det trønderske landbruket har.

Rosmo er forvilt, og ser mørkt på fremtiden.

– Vi ser ei landbrukspolitisk handlingslamma regjering med et profilløst tilbud som ikke møter noen av jordbruket sine hovedutfordringer. Dette er en politikk for avvikling av norsk matproduksjon.