Hopp til innhold

- Snåsamannen anga funnsted

Snåsamannen, Joralf Gjerstad, fortalte søkemannskaper hvor den siste omkommne befant seg etter skredulykken i Vefsn, sier lederen av skredsøket.

Snåsamannen anga funnsted

Ifølge Oddgeir Johansen fra Mosjøen som har ledet skredsøket i Jamtfjellet, beskrev Snåsamannen nøyaktig hvor den siste omkomne befant seg.

Foto: NRK

Oddgeir Johansen fra Mosjøen har ledet skredsøket i Jamtfjellet etter ulykken i Vefsn i Nordland, hvor tre søstre omkom.

Under søket etter den siste omkomne tok Johansen kontakt med Snåsamannen.

–Jeg ringte og vi snakket sammen en god stund, sier Johansen til Helgeland Arbeiderblad .

– Hver detalj

Snåsamannen bad Johansen forestille seg at han stod i rasområdet.

– Jeg forklarte at han nå så stedet, og han bad meg om å snu meg mot nord. Han kunne beskrive terrenget ned til den minste detalj, fjellene rundt og hvordan raset så ut. Han anga deretter området hvor den omkomne befant seg.

Skredeksperten valgte å ikke sende hele teamet til det beskrevne området, men fortalte noen få hva Snåsamannen hadde sagt.

– Stemte

Politiet søkeleder Roar Tørgersen kunne torsdag fortelle til Helgeland Arbeiderblad at den omkomne ble funnet av to letemannskaper som hadde en bestemt fornemmelse av hvor den omkomne lå.

– Det kan nok stemme at jeg hadde pratet med de to, innrømmer Johansen.

Han er helt overbevist om at Snåsamannen hadde rett.

– Hans beskrivelse stemte overens med hvor vi fant den omkomne. Jeg kan ikke forklare hvordan, men det er sakens fakta, sier han til Helgeland Arbeiderblad .

Ingen kommentar

Ifølge Johansen ønsker ikke Snåsamannen å snakke med media.

– Men han var svært tilfreds med at han kunne bidra. Han var også takknemlig for at jeg ringte, sier Johansen.