Rask Eggen-effekt

Fredrik Winsnes, Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred har gitt Nils Arne Eggen en drømmestart. I andre omgang meldte Rade Prica seg på.

RBK feirer nok et mål.

RBK feirer seier 4-0 over Kongsvinger hjemme på Lerkendal.

Nils Arne Eggen hilser publikum igjen på Lerkendal.

Nils Arne Eggen er tilbake på Lerkendal. Det merkes.

Fredrik Winsnes scorer tidlig i kampen mot Kongsvinger.

Før kampen mente Eggens tidligere disippel, nå NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken at RBK under Nils Arne Eggen blir vanskelig å slå.

Han fikk veldig rett. Den gamle generalen fant seg fort til rette, med nært innpå 20.000 trøndere på tribunen.

Eggen har ikke bare fylt opp målkontoen. Han har også fylt opp Lerkendal igjen. Alle kommer de tilbake til neste hjemmekamp. Eggens fotball er avhengighetsskapende.

Tre tette

1-0 (4. minutt): Allerede etter fire små minutter lagde Eggens engler sitt første mål. Per Christian Skjelbred slo inn, Rade Prica dempet ballen, men lot Fredrik Winsnes få fyre av sitt første for sesongen med innsiden av venstrefoten fra vel 10 meter.

2-0 (8. minutt): Rade Prica gikk over ende i en duell med med Edier Frejd innenfor 16-meteren. Var det minimal kontakt? En diskutabel straffe. Steffen Iversen gjør ingen feil fra krittmerket, og lurer Thomas Myhre i feil retning.

3-0 (11. minutt): Per Christian Skjelbred fikk ballen på 20 meter fra Fredrik Winsnes og klinte til. Ballen traff helt inne ved stolperota.

Roet seg

Etter denne kalddusjen for Kongsvinger roet kampen seg litt ned. Men ikke mer enn at Rade Prica lot en stor sjanse gå fra seg etter 24 minutter. Han lot innlegget fra Mikael Dorsin gå videre til Morten Moldskred, men derimellom kom Kongsvingers forsvarer Martin Linnes.

Hele tida står Nils Arne Eggen i kjent positur og veiver med armene på sidelinja mens han brøler ut sine viktige beskjeder.

Nils Arne Eggen roper og veiver med armene på sidelinja.

Nils Arne Eggen roper og veiver med armene på sidelinja - slik vi liker det.

Det ble ikke flere mål før pause. Men det lå forventninger i lufta om flere mål.

Haglet med sjanser

I andre omgang haglet det med sjanser. Den første gikk rett hjem.

4-0 (47. minutt): Thomas Myhre feilberegner en corner, og på bakerste skaller Rade Prica inn 4-0.

Rosenborg pøser på med sjanser, men uten at alt går inn. Dermed begynner laget å nærme seg sin normale måleffektivitet.

Som i det 66. minutt. Perleangrep fra Rosenborg, der Steffen Iversen åpnet forsvaret med en herlig teknisk detalj. Fredrik Winsnes skjøt rett på Myhre, som reddet enkelt denne gangen.

Da var det ikke mer enn sju minutter siden Steffen Iversen headet én meter til siden for mål på et innleg fra Morten Moldskred.

Utover i omgangen fortsetter RBK å produsere sjanser. Etter 70 minutter var Fredrik Winsnes nær igjen, men skjøt rett i KILs Vidar Riseth fra 15 meter etter at KIL ble totalt utspilt.

Minutter senere lurte Steffen Iversen av Edeier Frejd. Men Thomas Myhre lå ned og ventet på skuddet.

Mikael Dorsin var også framme og meldte seg på. Headet i mål på et innlagg, men ble korrekt avblåst for offside.

Ett mål på seks fete sjanser blir fasiten i andre omgang. Kampen under ett ble det fire mål på ti sjanser.

Ja. Også topper RBK tabellen.

Slike scener liker trønderne å se på Lerkendal.

KAMPFAKTA:

Rosenborg - Kongsvinger 4-0 (3-0)
19.993 tilskuere
Mål: 1-0 Fredrik Winsnes (4), 2-0 Steffen Iversen (9), 3-0 Per Ciljan Skjelbred (12), 4-0 Rade Prica (47).
Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.