Hopp til innhold

Streiken tok eksamenskonserten

For dem er eksamenskonserten sjølveste høydepunktet etter tre års utdanning, men streiken tok knekken på den. Nå tar de saken i egen hender.

Niklas Grenvik og Morten Berger Stai, inviterer til eksamenskonsert

Niklas Grenvik og Morten Berger Stai, inviterer til eksamenskonsert etter at 30 elever mistet muilgheten på grunn av streik.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Elevene på Musikklinja, klasse 3MDA ved Heimdal videregående skole fikk ikke avlegge sine eksamenskonserter. Det vil si, tilfeldighetene gjorde at en av 30 elever fikk, for i det ene tilfellet, var både lærer og sensor i arbeid. For de resterende elevene er det definitivt klart. De får ikke avlegge eksamenskonsert på sine hovedinstrument.

Irriterende

– Dette er noe vi har gledet oss til i tre år, så fikk vi plutselig varsel om at vi ikke fikk, sier Morten Berger Stai.

– Det var kort varsel og temmelig kjipt ja. Dette er jo en konsert vi øver besatt på og som kan vise hva vi er god for, sier Niklas Grenvik.

– Men vi vinner jo på det musikals uansett da, sier Stai.

Streik på vitnemålet

De tror ikke det får veldig stor betydning i framtida selv om deler av vitnemålet er prydet med ordet streik der det burde vært karakter, en vurdering av den musikalske finalen. Et resultat av eksamenskonserten.

– Det er dumt at det rammer oss på denne måten. Det er jo en fin karakter å ta med seg, det er en mulighet som glipper, men vi får et kompetansebevis da, sier de.

Uansett, de legger ikke inn årene. De vil vise hva de duger til og få ut noe av det de har øvd intenst på de siste ukene.

Alternativ konsert

Morten Berger Stai

– Eksamenskonserten er noe vi har gledet oss til i tre år, så fikk vi plutselig varsel om at vi ikke fikk, sier Morten Berger Stai.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Helt på egen hånd, og de ber oss presisere, helt uten at Heimdal videregående skole har hatt fingrene i nærheten, inviterer de til en eksamenskonsert på Dokkhuset på Nedre elvehavn i Trondheim tirsdag 8. juni, klokka 19.30.

– Vi har sjøl leid lokalene for å vise fram et utvalg av eksamensrepertoaret. Det blir en storslagen konsert med det meste av musikkstiler som hardrock, visesang, fusjon og jazz og mer til, sier de.

Håper det går

De håper på å få oppslutning så det holder, men tida er knapp. De har søkt om offentlig støtte, men det er ikke å komme fra at billettinntekter er av det gode. Hva som skal til av penger, er ikke tema, men de sier de har fått en grei pris på lokalene. Fokuset er heller å huske alt som skal klaffe i morgen kveld, med musikere og alt rundt.

– Det er mange alarmer på mobiltelefonene for tida, ja, sier de.