Iversen senket Haugesund

Haugesund kom til Lerkendal for å spille fotball, og scoret hele tre mål i første omgang. Men RBK har Iversen på laget.

Iversen jubler etter tre scoringer mot Haugesund.

Kampen mellom RBK og FKH ble nok et større drama enn mange forventet. Haugesund kom nemlig til Lerkendal uten blygsel og scoret hele tre ganger i løpet av første omgang.

Men selv ikke tre mål holder til seier mot Iversen og Rosenborg.

Iversen åpnet målkalaset på Lerkendal, og var førstemann ut med scoring etter en corner i det 11. minutt.

To raske Haugesund- mål

Men så tråkket haugalendingene til med to raske mål. Nikola Djurdjic skjøt ballen via tverrligger og inn, og Are Trondseth headet et frispark i nettet like etterpå. To flotte scoringer som rystet publikummet på Lerkendal.

De fleste trodde vel også at moroa var over for gjestene da Vadim Demidov utlignet for RBK etter 21 minutter, men Joakim Våge Nilsen ville det annerledes. Han banket nemlig til på et frispark fra ca 20 meter, tvers gjennom en håpløs RBK-mur, og i mål. Dermed tok FKH ledelsen på nytt.

Den tok de også med seg til pause, og kalddusjen for storfavorittene var komplett.

Iversen dagens mann

Men Rosenborg har Steffen Iversen på laget.

Iversen brukte bare et par minutter av andre omgang på å utligne til 3-3. Etter en pasning fra Lustig skjøt han ballen på volley via bakken, stolpen og i mål. Dermed fikk RBK en pangstart på andre omgang.

Haugesund ble deretter utsatt for et massivt RBK-press, og i det 75. minutt var Iversen frempå igjen.

Haugesundkeeper Per Morten Kristiansen tabbet seg ut på et utspill. Han prøvde å skyte ballen oppover på banen, men bommet fullstendig, og sleivet den i stedet i føttene på Iversen, som kvitterte med scoring og ledese for «Troillongan».

En ledelse de hadde få problemer med å holde helt inn.

Iversen kunne også ha skutt seg helt til topps på årets toppscorerliste. Annan ble nemlig felt innenfor sekstenmeteren like før slutt, men for en gangs skyld brente den vanligvis så sikre Iversen straffesparket. Han står dermed med elleve scoringer i årets Eliteserie, ett mål mindre enn Vålerengas Moa.