RBK vant cupthriller mot Start

I løpet av fire og et halvt minutt scoret Rosenborg tre ganger og snudde NM-kvartfinalen til 4-3-seier over Start lørdag.

Det var nerve og spenning til siste minutt i kvartfinaleoppgjøret mellom Rosenborg og Start. Med sju scoringer, straffespark og ett rødt kort går nok 4-3 seieren til Rosenborg inn i historiebøkene.

– Dette er en av tidenes cupkamper, utbrøt Arne Scheie fra kommentatorboksen.

Er du enig med Arne Scheie? Diskutér nederst i artikkelen.

Fornøyd Eggen

For med bare ti mann på banen de siste 35 minuttene dro trønderne i land en semifinalebillett.

– Vi samlet oss og gjorde en del rokkeringer etter pausen. Vi måtte skape målsjanser mot Start og det gjorde vi når vi fikk tre raske mål. Alt i alt er det kjempebra gjort å ri dette i land med ti mann, sa Nils Arne Eggen til NRK rett etter kampen.

Sjokkåpning av Start

Start kom til Trondheim for å spille årets viktigste kamp og sørlendingene leverte et forrykende åpningsshow på Lerkendal de første ti minuttene av kvartfinalen.

Etter bare fem minutter kontret Start og Cristian Bolanos fant Espen Hoff som hadde løpt seg fri. Han satte ballen sikkert forbi Daniel Örlund og Start var i ledelsen.

Knappe fire minutter senere leverte Statt nok en fantastisk kontring. Solomon Owello brøt på midten og fant Espen Hoff som hadde gått på løp langs høyresiden. Han slo et godt innlegg mot Ole Martin Årst som bresidet ballen i mål ved bakerste stolpe.

– Det var hasardiøst og dumt forsvartsspill, men det fikk vi plukka av oss etterhvert. Vi er enda på tre arenaer, understreker Nils Arne Eggen og sikter til eliteserien, NM og Europaspill.

Straffe til RBK

Etter en knapp halvtimes spill på Lerkendal hadde Rosenborg fått ristet av seg det verste sjokket. Trond Olsen angrep, men ble felt av Espen Knudsen.

Dommeren dømmer straffespark til Rosenborg og det satte Steffen Iversen sikkert i mål nede ved den høyre stolpen.

Til pause stod det 2-1 til Start.

Fire mål på åtte minutter

Etter pausen slo Rosenborg kraftig tilbake og scoret tre mål på fem minutter.

Utligningen kom allerede ett minutt ut i andre omgang ved Mikael Lustig. Tre minutter senere drog Anthony Annan til fra rundt tretti meter og plasserte ballen i høyre kryss.

– Jeg er veldig fornøyd og glad for dette målet, sier Annan.

Dette var hans første scoring for klubben og trønderne hadde snudd kampen på fem minutter.

Etter 51 minutters spill fant Per Ciljan Skjelbred Markus Henriksen. Han la inn til Trond Olsen som stod umarkert på bakerste stolpe. Olsen satte ballen sikkert i mål og Rosenborg var i ledelsen på Lerkendal.

– Vi føler vi er med og har sjansene, men det er noen marginer som ikke er med oss og det vipper feil vei. I starten får vi overgangene, men vi står med luen i hånden når vi starter i andre omgang, forklarer trener for Start, Knut Tørum, til NRK.

Men Start nektet å gi seg og tre minutter senere puttet Ole Martin Årst på nytt ballen bak Daniel Örlund.

Rødt kort til RBK

Minuttet senere ble det mer dramatikk på Lerkendal. Anthony Annan hindret Cristian Bolanos og var oppe med en arm i ansiktet på Start-spilleren.

Dommeren gav Annan hans andre gule kort for dagen og RBK måtte spille med ti mann de siste 35 minuttene av kampen.

Hjemmelaget hadde god kontroll kampen ut og vant til slutt fortjent. 29. august møtes lagene for annen gang i årets eliteserie. Første møte i Trondheim 22. mars endte 3-3.

Semifinaler i september

Rosenborg og Strømsgodset (slo Ranheim 2-1 tidligere lørdag) er klar for semifinale i NM.

Søndag spiller Odd Grenland mot Viking og Follo mot Sogndal i de øvrige kvartfinalene. Semifinalene spilles 22. og 23. september.

Sist Rosenborg vant NM-finalen i fotball var i 2003.