Hopp til innhold

Ny runde i retten for Screen Communication-gründer

I dag starter ankesaken der den tidligere eieren og gründeren av Screen Communication er tiltalt for økonomisk utroskap og korrupsjon for over tre millioner kroner.

Screen Communication, logo

Ankesaken mot den tidligere eieren av Screen Communication starter i dag.

Stjørdalingen ble i desember i fjor dømt til fengsel i tre og et halvt år i tingretten, men anket dommen på stedet.

51-åringen var tiltalt for korrupsjon og underslag mot sitt eget firma Screen Communication.

Tingretten fant han skyldig i 21 tilfeller av korrupsjon, der han blant annet skal ha smurt en rekke beslutningstakere med flatskjermer og andre gaver.

– Forstår ikke korrupsjonsanklagene

Christian Wiig, som er mannens forsvarer, sier at det store spørsmålet i ankesaken vil være om mannen har gjort seg skyldig i korrupsjon eller ikke.

Forsvareren forteller at Stjørdalsmannen fortsatt bedyrer sin uskyld.

– Som en liten næringsdrivende kan han ikke helt forstå hvorfor han skal holdes ansvarlig for korrupsjon, når medlemmene av regjeringen ikke forstår hva som er korrupsjon og ikke, sier Wiig, og sikter til kritikken flere regjeringsmedlemmer har fått den siste tiden for gaver de har mottatt.

To Screen Communication-ledere har tilstått

I 2006 ble lederne i Screen Communication arrestert og siktet for økonomisk utroskap og brudd på likningsloven. To av lederne tilsto i 2007, og ble senere dømt til fengselsstraffer.

I tiltalen beskrives en rekke tilfeller der blant annet luksussenger, biltilhengere, en båt, gullsmedvarer, firehjulinger, peisinnsatser- og ovner ble beholdt privat av lederne i Screen Communication.

Gründeren av selskapet fikk flere ganger utsatt rettsaken på grunn av sykdom i familien, men ble før jul i fjor dømt for økonomisk utroskap og korrupsjon.

Det er satt av tre uker til ankesaken.