Trondheims-Ørn til cupfinalen

For første gang på åtte år skal Trondheims-Ørn kjempe om cupgullet.

Video Trondheims-Ørn leder 2-1

Trondheims-Ørn leder 2-1. Se målene.

Den mestvinnende kvinnefotballklubben i Norge, Trondheims-Ørn, er klar for cupfinale.

– Dette er dødsartig for klubben. Det er fantastisk viktig for Ørn at vi greier dette, og vi fortjener en plass i finalen, sier trener Gøril Kringen til NRK.

(Artikkelen forsetter under videoen)

Video Gøril Kringen etter kampen

Se Ørn-trener Gøril Kringen etter kampen.

Målrik semifinale

Det ble en spennende førsteomgang på Byåsen arena. Tina Algrøy sendte Arna-Bjørnar i føringen etter 27 minutter.

Etter 37 minutter fikk Trondheims-Ørn lønn for strevet på hjemmebane. Det ble det blåst for straffespark i Trondheims-Ørns favør, og Kristin Lie satte ballen treffsikkert i mål.

47 minutter inn i førsteomgangen scoret Trondheimslaget igjen. Solfrid Andersen førte de gule og blå inn i ledelsen 2-1 etter et innlegg fra Tina Wulf.

Tre minutter på overtid i andre omgang setter Trondheims-Ørn spikeren i kista med en fulltreffer fra Inger Ane Hole . Sluttresultatet ble 3-1 på Byåsen arena.

Video Arna-Bjørnar tar ledelsen 1-0

Arna-Bjørnar tar ledelsen 1-0

– Skuffet over laget

Trener Morten Kalvenes for Arna-Bjørnar er skuffet etter resultatet.

– Vi gjør en dårlig kamp, og vi er ikke i nærheten av vårt beste. Vi får ikke til det vi skal i første omgang, og blir ensformige.

Bergenslaget har aldri tidligere vunnet et cupmesterskap.

Se bildene fra semifinalen her.

Vant igjen

I 2002 slo Trondheims-Ørn Arna-Bjørnar 4-3 etter ekstraomganger i en av de mest dramatiske kvinnefinalene noensinne. Felles for begge klubbene er at ingen av dem har komme til finalen seinere.

Sist de møttes i cupen, var i 2007, da Arna-Bjørnar vant 4-1 i 3. runde. I år har bergenserne vunnet begge kampene, 2-1 og 3-1. Og i cupens kvartfinale slo de ut serieleder Stabæk.

Ørns storhetsperiode var på 90-tallet. De tok fire seriemesterskap på rad fra 1994 til 1997, og tok The Double i 1994, 1996, 1997 og 2001.

Tror på seier

Uansett hvem motstanderen blir, er spiller og målscorer Kristin Lie sikker på seier.

– Vi går selvfølgelig for kongepokalen. Det er kjempeartig å se at dette unge laget kan hevde seg i norgestoppen igjen, sier Lie til NRK.

Trondheims-Ørn spiller finale på Ullevaal lørdag 13. november. Motstander blir Røa eller LSK Kvinner. De spiller sin semifinale neste tirsdag.