Jo Sondre ble dagens mann

Ranheim skapte nok sjanser til å virkelig knuse Moss, men sleit med uttellingen i en svært underholdene fotballkamp.

Jo Sondre Aas ble dagens mann da Ranheim senket Moss

Jo Sondre Aas ble dagens mann da Ranheim vant 1-0 over Moss.

Kampen ble på forhånd presentert som «Ranheimslukta versus Mosselukta», og selv om stanken fra Moss nok er mer merittert på nasjonalt plan, ble det gutta i odøren fra Ranheim som hentet hjem poengene.

Ranheim presset

En noe tam og jevnspilt førsteomgang, hvor RIL presset på uten å skape de helt store sjansene, ble avløst av en andreomgang det virkelig luktet svidd av.

RIL gikk rett i angrep og Espen Sødal var plutselig helt alene med ballen på Moss` femmeter. Han hadde alle muligheter, men snublet i det avgjørende øyeblikket.

Det var likevel ikke før i det 63. minutt moroa virkelig startet. Mossangriperen Thomas Klaussen ble spilt gjennom med en nydelig bakromspasning. Han la ballen inn i feltet hvor Kenneth Kvalheim banket til - i tverrliggeren!

Sekunder senere var det hjemmelaget sin tur til å smelle i aluminiumen. Robert Stene markerte seg med en suser i tverrliggeren!

Minuttet etterpå var Jo Sondre Aas på plass. En vital Espen Sødahl la inn fra høyrekanten, og Aas ekspederte ballen enkelt i mål til 1-0.

Reddet straffe

Deretter var det bare ett lag på banen. Aas var nok en gang på farten og ble felt innenfor sekstenmeteren. Straffesparket var soleklart, men skuddet fra Stene var puslete og Origi reddet!

Brent straffe til tross, Mosskeeper Origi hadde en svært travel dag på jobben, for Ranheim skapte sjanse på sjanse og dominerte fullstendig.

Kampen fikk likevel en svært spennende avslutning da Moss trykket på med alle mann og fikk flere svære utligningsmuligheter. En matchvinneropptreden og dobbeltparade av Andreas Lindberg sørget for at Ranheim beholdt ledelsen.

På overtid var Robert Stene utrolig nær scoring igjen, men Origi reddet på mirakuløst vis.

Burde vunnet mer

Alt i alt en svært underholdene og spennende kamp, som Ranheim burde vunnet med mange flere mål.

– Vi spiller en fantastisk god kamp! Vi skaper jo en tretten, fjorten målsjanser her, så der er utrolig at vi ikke scorer flere mål. Vi gjør det mer spennede enn nødvendig på grunn av dårlig uttelling, men 1-0 er tre poeng det og, sier Per Joar Hansen til NRK.no.

Jo Sondre Aas var langt på vei enig i Hansens analyse.

– Vi må øve på å få frem killerinstinktet foran mål og drepe kampen. Akkurat i dag holder det jo, men hvis vi hadde fått 2-0 hadde vi sluppet all spenningen de siste fem minuttene.