Hopp til innhold

Krimvakta: – Vi vet hvem han er

Politiet i Trondheim vil straffe 19-åringen som blottet seg på direktesendt TV.

Video 203a3887-2e56-4142-bf2c-61f61eecc09b.jpg

Se direktesendingen som alle snakker om her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi vil opprette en sak på dette, slik at han blir anmeldt, forteller politibetjent Bård Jacobsen ved krimvakta i Trondheim.

Midt under et direktesendt TV-intervju før Europaligakampen mellom Rosenborg og Bayer Leverkusen, grep 19-åringen muligheten til å bli rikskjent.

NRK-reporter Anders Werner Øfsti rakk ikke å stille ferdig sitt første spørsmål til banemester Jon Anders Øien før blotteren dukker opp.

Først virker han som en vanlig linselus, men det går kort tid før han trekker ned buksa og viser familiejuvelene i 15 minusgrader.

NRK Midtnytts seere fikk se et drøyt minutt med usensurert nakenhopping, og det er lite populært hos politiet.

– Vi ser selvsagt alvorlig på dette. Det er mange som blir vitne til denne blottinga, og det skjer jo i beste sendetid, sier Jacobsen.

Politiet anmelder blotteren selv

Det ville stuntet skjedde utenfor tribuneområdet på Lerkendal, og derfor ønsker ikke Rosenborg å anmelde det.

Men det holder ikke for politiet, som selv velger å ta grep.

– Det er vi som har valgt å anmelde dette, noe vi gjør når vi får kunnskap om et forhold som dette. Det vil bli opprettet sak, og vi vet hvem denne personen er, sier politibetjenten.

– Folk velger selv hva de ser på

Til NRK forteller 19-åringen at han fikk en idé om å dra ned buksa da han så at reporteren gjorde seg klar til direktesending.

– Det er bare to dager igjen til jeg fyller 20 år, så jeg måtte prøve ut noe ekstra i mine siste dager som tenåring. Jeg visste hva jeg skulle gjøre, og jeg bare grep muligheten og gjorde det, forteller han.

Selv synes han ikke at det er så ille at mange ufrivillig så blottingen på direktesendt TV.

– Man velger selv hva man ser på, så der kan folk skylde på seg selv for at de så, sier han.

– Skulle gjerne sett andre gjøre det bedre

NRK-blotteren er ikke bekymret for boten som kanskje venter han, og ønsker å gi et spark tilbake til de som kritiserer stuntet.

– Jeg skulle gjerne sett noen andre gjøre en bedre prestasjon i den temperaturen og under de forholdene som var, sier han.

I dag våknet han til bilder av seg selv på forsiden av VG og Dagbladet, samtidig som stuntet hans har blitt dekket av flere store nettsteder.

– Jeg visste jo at media kom til å skape mye oppstyr rundt dette, men jeg synes ikke at de bør grave seg ned i hvorfor jeg gjorde det. De bør heller se på hvordan jeg gjorde det, og nyte synet, sier han til NRK.