Hopp til innhold

Idretten jubler over idrettsløft

Pengene som Trondheim kommune sparte under streiken kommer idretten til gode.

Video 0f43b533-2c4c-447b-9703-e05ab8a342ed.jpg

Idretten er blant vinnerne på det rødgrønne budsjettet i Trondheim for neste år. I tillegg til å love full sykehjemsdekning lover også ordfører Rita Ottervik at idretten skal få tre nye idrettshaller.

Rita Ottervik

Rita Ottervik og de rødgrønne vil gi et løft til idrettsbyen Trondhiem i neste års budsjett.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

- Vi sparte til sammen 31,5 millioner kroner på streiken i offentlig sektor i våres. Det er disse pengene vi nå kan bruke på idrettshaller, sier Ottervik.

Tre haller

På Heimdal betyr dette at tre og et halvt år med arbeid nå ser ut til å gi resultater. På en grusbane står Terje Woldseth i Heimdal idrettsforening. Han ser bort mot det gamle samfunnshuset som står tomt og forestiller seg hvordan det blir når den nye hallen er på plass.

- Planen er å få en elleve meter høy hall her som fyller dette området, sier Woldseth.

- Dette vil ha veldig mye å si for Heimdals befolkning. Nå vil få en hall vi kan bruke på både idrett- og kulturarrangementer. Dette er den storstua vi har ønsket oss, fortsetter han.

Også Utleira idrettslag får 15 millioner kroner til en ny hall. I tillegg er det funnet penger på budsjettet til en ny stor håndballhall som kan stå klar fra høsten 2011.

- Dette blir en slags Abrahallen for håndballen. Her kommer det fire baner i en midlertidig hall som skal møte de store behovene som håndballen har her i byen. Selv om halle blir midlertidig må vi nok regne med at den blir stående noen år, sier Ottervik.

- Valgflesk

Yngve Brox

Høyres Yngve Brox tror de rødgrønne lover for mye i budsjettet.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRk

Selv om valgkampen ikke er i gang enda, så mener Høyres Yngve Brox, at det lukter valgkamp lang vei av budsjettet til de rødgrønne. Han synes det er bra med et skikkelig idrettsløft, men Brox mistenker ordføreren for å bruke penger hun ikke har når hun nå lover haller til idretten og full sykehjemsdekning.

Les også:

- Sist Arbeiderpartiet gjorde slik kom det store underskudd og kraftige kutt i etterkant. Jeg er skuffa over at de ikke har lært noe etter siste års erfaringer, sier Brox.