Hopp til innhold

"Må ha ei ukes forsprang på Bauer"

Petter Northug spøkte i dag med at han måtte ha ei ukes forsprang for å slå Lukas Bauer i den siste bakken i Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug er veldig motivert for å vinne Tour de Ski for aller første gang.

Foto: Petter Olden / NRK

Northug stilte til pressekonferanse på Gardermoen i formiddag, og mener mye må klaffe for at han kan vinne Tour de Ski .

* - Har stengt døra

– Må ha stort forsprang

– Skal jeg slå Lukas Bauer må jeg ha ei ukes forsprang før den siste bakken i Val di Fiemme, sa han spøkefullt. I fjor ble han slått av nettopp Bauer i den siste bakken, og ble nummer to.

Litt mer alvorlig mener Northug han kanskje må ha ett minutts forsprang på Bauer før den siste bakken i Val di Fiemme. – Men han kan jo også bli sliten. Derfor trenger jeg nødvendigvis ikke ha noe forsprang i det hele tatt for å vinne sammenlagt, sa Northug til pressefolkene.

Mange konkurranser

Tour de Ski starter med prolog i Oberhof 31. desember. Deretter går det slag i slag med 15 km i Oberhof dagen etter, sprint i Oberstdorf 2. januar, 20 km skibytte i Oberstdorf 3. januar, sprint i Toblach 5. januar, 35 km Cortina-Toblach 6. januar, 20 km i Val di Fiemme 8. januar, og til slutt 9 km med klatring i Val di Fiemme 9. januar.

– Jeg føler formen er stigende, og føler meg bedre enn foran rennene før jul. jeg har tatt det rolig i jula. Trent rolig, og kost meg med julemat og pakker. Jeg er nok bedre motivert for å vinne Tour de Ski enn noen gang før, sier Petter Northug.

Tour de Ski er den eneste store langrennskonkurransen han ikke har vunnet, og nå mener han tiden er moden.

– Må på pallen

– Jeg må henge med helt fra starten av, og i alle fall ikke bli liggende for langt bak før langløpet mellom Cortina og Toblach, sier skiløperen fra Mosvik. Han mener han må være på pallen sammenlagt for å være fornøyd med Tour de Ski.

Han har ikke trent spesielt på den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme. – Jeg vet hva jeg går til, men har ikke trent spesielt for den, avslørte han under pressekonferansen.

Tung sesongstart

Petter Northug har hatt en tung åpning på langrennssesongen, men kom på andreplass i fellesstarten i La Clusaz like før jul. Da fikk han mye kritikk fordi han kom for seint til seiersseremonien etter løpet. I dag tok han ikke selvkritikk for det som skjedde.

– Nei, jeg skiftet klær, og kom så fort jeg kunne. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om kritikken og hva folk måtte mene om meg. Folk har vel for lite å gjøre når de bryr seg så mye om hva jeg sier og gjør, sa han under pressekonferansen.

– Bauer er favoritt

Han regner Lukas Bauer som en av de største favorittene til å vinne touren. – Lukas har sagt at han mener det er større å vinne Tour de Ski enn noen av mesterskapene. I tillegg blir nok Legkov og Cologna farlige. Også Hellner og Rikardssen kan hevde seg i teten, tror Petter Northug.

Klokka 12 var den halv times lange pressekonferansen over. Northug svarte kjekt i kjent stil på alle spørsmål han fikk, og virket i bedre slag enn på lenge denne sesongen.

Så kanskje vil han lykkes denne gangen?