Hopp til innhold

– Klart Marit kan vinne seks gull

Både norske og utenlandske konkurrenter tror Marit Bjørgen kan vinne alle seks renn i VM.

Video 08ab696b-9c38-4c85-beb3-c2fe798628bf.jpg

Her går Bjørgen og Johaug i mål.

To av to renn har gitt gull. Marit Bjørgen er bedre enn noen gang, slik hun har vært i over ett år nå. Hun har ikke tapt et distanserenn siden tremila i Vancouver.

Follis tror på seks Bjørgen-gull

NORDIC-SKIING

Arianna Follis.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Og måten hun har banket all motstand på i VMs to første renn på, gjør at konkurrentene går langt i å antyde at Bjørgen kan ta en historisk storeslem.

– Det er klart hun kan vinne seks VM-gull her i Oslo. Jeg tror hun klarer det. Hun har en vanvittig energi nå, sier italienske Arianna Follis, som ble toer på torsdagens sprint, til NRK.

  • Tror du Bjørgen klarer gull på alle øvelsene hun stiller på i VM? Si din mening nederst!
Välbe

Jelena Välbe.

Foto: Ness, Rune Petter / SCANPIX

For det var selvsagt Bjørgen som var samtaleemnet etter 15 kilometeren. Ikke bare fordi hun tok gull, men fordi spørsmålet nå er hvor dette skal ende.

Russiske Jelena Välbe tok fem gull sist det var VM i Norge, i Trondheim i 1997. Flere av utøverne som kjemper om smulene bak Bjørgen tror Rognes-jenta er klar for å distansere Välbe.

– Marit er ekstraordinær

Charlotte Kalla, som ble jagende i et vakuum bak ledertrioen Johaug, Kowalczyk og Bjørgen, sier det slik til NRK:

– Hun er utrolig sterk. Jeg tror hun kan klare det.

Kalla

Charlotte Kalla.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Det er fullt mulig, men vi skal prøve å komme forbi henne. Men Marit er ekstraordinær, sier finske Aino-Kaisa Saarinen til NRK.

Aller lengst går lagvenninnen Marthe Kristoffersen, som har Marit Bjørgen som sitt store idol i skiløypa.

– Jeg tror hun vinner alt, og gjør det som en lek. Marit er laget av noe annet enn oss andre, og er uslåelig akkurat nå, sier hun til NRK.

– Ikke så lett som det ser ut

Konfrontert med disse uttalelsene trekker Marit Bjørgen på smilebåndet på pressekonferansen etter rennet. Det er foreløpig ikke

Bjørgen

Marit Bjørgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

bestemt om hun skal gå fem eller seks renn i VM, men uansett tenker hun bare på mandagens 10 klassisk.

– Dette snakket om fem eller seks gull var der jo også før VM. Men jeg vet det ikke er så enkelt som det kanskje kan se ut for dere. Det ligger veldig mye bak et VM-gull, og alt må klaffe. Det er veldig mange jenter som trener like mye og like bra som meg, sier Bjørgen til NRK - for dagen ikledt en ny gulljakke.

Sannsynligvis er det produsert enda flere i hennes størrelse.

PS! Bjøren opplyser at det avgjøres om hun går lagsprinten mandag eller tirsdag.

Video Bjørgen etter sitt andre gull i VM

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal