Hopp til innhold

Northug får gullkalv i VM-gave

Det vanker ikke bare heder, ære og medaljer når man vinner skirenn i Holmenkollen.

Petter Northug og Skodde

En bonde vil gi bort nyfødte Skodde til VM-kongen Petter Northug. 25-åringen har allerede takket ja til gaven.

Foto: Arve Morten Glørstad/Lise Åserud / Privat/Scanpix

Arve Morten Glørstad

Gårdseier Glørstad gir bort kalven Skodde.

Foto: Privat
Oksekalven Skodde

Oksekalven Skodde ble født under ski-VM i Holmenkollen.

Foto: Arve Morten Glørstad / Privat

I forrige uke ble den nyfødte oksekalven Skodde fra Glørstad gård på Hitra navngitt av P1s radiolyttere. Nå blir kalven som måtte få et VM-inspirert navn gitt bort til en av mesterskapets storvinnere.

Det er nemlig gullmedaljevinneren Petter Northug som blir tildelt enda en premie til ære for innsatsen hans i bakkene i Holmenkollen.

– Dette er rett og slett en gest fra oss. Det er vår lille måte å vise at vi setter pris på det han har gjort, forteller gårdseier Arve Morten Glørstad.

– Han har jo lagt mange treningstimer og mye hardt arbeid bak de gode resultatene. Han har gjort så mye for Norge at han burde få en sånn kalv i gave.

Nytt hjem i Mosvik

– Petter er glad for gaven og tar i mot kalven, sier pressekontakt for det norske herrelandslaget i langrenn, Otto Ulseth.

Fordi Petter selv ikke kommer til å være i Trøndelag i nærmeste fremtid må en overlevering utstå inntil videre, men når den tid kommer kalven skal få stå på hjemgården Sellia i Mosvik kommune.

– Petter har jo jobbet i fjøset siden han var en guttunge, så det er ikke noe problem å ta imot den. Han har alt av kompetanse som kreves, kan Ulseth fortelle.

– Fremtidige treningskamerater

Og Arve Glørstad er ikke i tvil om at kalven og skiløperen vil komme godt overens.

– Kanskje de kan bli treningskamerater. Skodde er den minste kalven vi har nå, men den har likevel ikke noe problem med å skaffe seg mat. Den er veldig bestemt, det er nesten så vi skulle omdøpt den til Northug, humrer han.