Kippe ødela festen for Prica

Rade Prica hentet egenhendig inn LSKs 3-1 ledelse. Jammen lagde han ikke sitt fjerde også. Men LSK-veteran Frode Kippe ødela Lerkendal-festen.

Daniel Öhrlund er sjanseløs mot skuddet fra LSKs Erling Knudzon.

Daniel Öhrlund er sjanseløs mot skuddet fra Erling Knudzon, som gir LSK ledelsen etter 16 minutters spill.

Rade Prica utliker til 1-1 mot LSK.

Rade Prica har subbet målløs gjennom de to første seriekampene. Mot Lillestrøm ristet han fire mål ut av ermet.

Det så lenge ut til å holde til sesongen første tre-poenger for RBK. Men Frode Kippe ville det annerledes.

– Det var helt vilt, men vi vant ikke. Vi slapp inn et mål på slutten, sa Rade Prica etter kampen.

På overtid av overtida

20 sekunder på overtid av overtida satte Lillestrøm ballen ut over RBKS dørlinje - via låret til Kippe. Dommeren mente ballen var innom Mikael Lustig, og dømte hjørnespark. Reprisen viser at både Kippe og Lustig var borti ballen. Korrekt dømt.

Hjørnesparket endte i stolpe ut, før selvsamme Frode Kippe pirket ballen over streken. 4-4 og uavgjort. Da var det spilt over 4 minutter på overtid, mens fjerdedommeren hadde lagt til tre minutter.

Mager poengstart

Etter tidenes kamp for Rade Prica har Rosenborg fortsatt bare ett poeng. Laget er fortsatt under press.

Forrige gang RBK åpnet med to strake tap endte det med seriegull. Det var i 2002.

Vi vet ikke hvor mye av dette som satt i hodet til Rosenborg-spillerne ved kampstart. Oppgjøret mot Lillestrøm skulle bli en nervepirrende batalje, med mye aggresjon og mange gule kort (Fire gule til RBK, to til LSK).

Likt etter første omgang

Kampen åpnet med etablert RBK-angrep mot et kontringshissig LSK. Etter ett kvarter løp Lillestrøms Erling Knudzon fortest av alle på. På en LSK-kontring kom han alene med Daniel Örlund, som fikk en touch på ballen, men uten å kunne forhindre skåring.

Etter 27 minutter bestemte Rade Prica seg for at nok er nok. Han knallet til fra omlag 16 meters hold. Svenskens første seriemål for sesongen var svært etterlengtet for Lerkendal-publikummet.

Det skulle ikke bli det siste.

Jønsson åpnet med risiko

Jan Jønsson spilte høyt på Lerkendal etter pause, og åpnet andre omgang med å la forsvarsfireren stå høyt under egne angrep. Det straffet seg da Lillestrøm satte inn to kjappe mål rette etter pausen.

Først kontret Lillestrøm mot et Rosenborgforsvar i ubalanse. LSK Björn Bergmann Sigurdarson satte ballen løst mot åpent mål. Trond Olsen prøvde å klarere, men satte ballen hardt i eget mål.

Da hadde lagene ennå ikke spilt ett minutt av annen omgang. Fire minutter senere satte Nosa Emanuel Igiebor enkelt inn 3-1.

Hardt arbeid

Skulle dette bli en reprise av Lillestrøms sjumålsseier mot Stabæk på Fornebu Arena i serieåpningen? Giftige kontringer mot et mer og mer desperat hjemmelag?

Rosenborg klarte å riste av seg sjokket. De begynte det møysommelige arbeidet med å ta igjen for egne fadeser.

Etter 57 minutter fikk RBK straffe etter tumulter i LSK-boksen under et hjørnespark. Rade Prica satte den kaldt inn. 2-3.

I det 70. minutt var det klart for Rade Pricas tredje mål for dagen. Etter forarbeid av Markus Henriksen og Mushaga Bakenga fikk Prica ballen på sju meter. Han satte de kaldt inn. 3-3.

Hele tiden presset Rosenborg på for et fjerde mål. , men Lillestrøm har giftige kontringer. Mikael Dorsins får drømmetreff på hel volley fra 25 meter. Ballen treffer tverrleggeren bak LSK-keeper Magnússon, og spretter skrått ned og ut.

Så skjer det utrolige

Rade Prica lager sitt fjerde mål i én og samme omgang. Nok en gang ruller RBK opp et angrep. Prica har ballen sentral plassert mot et LSK-forsvar i ubalanse. Prica kan sette videre ut til høyre, til Mikael Lustig.

I stedet vender Prica bort to Lillestrøm-forsvarere, deriblant Frode Kippe, og setter ballen hardt i mål fra hjørnet av 16-metern.

– Dette er første gang jeg har fire mål i en kamp, sa Rrade Prica etter kampen.

– Jeg trodde vi skulle vinne det da jeg satte inn 4-3. Men LSK gir seg aldri. Det vet vi jo.

Kippe ga seg aldri

Da det egentlig skulle vært over kom altså Frode Kippe. Tre minutter og tjue sekunder ut i en treminutters tilleggstid får LSK hjørnespark, og Kippe ødelegger RBK-festen.

– Vi lå under 4-3, og jeg mistet nesten håpet. Det målet syntes jeg vi fortjener i dag, sa Frode Kippe til TV2 etter kampen.

Glimt av lys

Etter en begredelig sesongstart var dagens åttemålsbatalje et solid bevis på at det bor noe i årets Rosenborg-lag. Men fire baklengs handler ikke bare om uflaks.

- I fjor vant vi disse kampene. Nå fikk vi i alle fall med oss ett poeng. Det er et skritt i riktig retning.

- Det er et steg i riktig retning, sa Rade Prica.