Hopp til innhold

– RBK trenger ikke nye spillere

Nils Arne Eggen vil ha slutt på prat om nye spillerkjøp til sommeren. Han mener Rosenborg må jobbe med spillerne de har.

Video Eggen tror på RBK-gull

– Det er disse guttene som kan vinne årets tippeliga, sier Nils Arne Eggen.

Tre eliteseriekamper er spilt og gullfavoritt Rosenborg har kun klart å skaffe seg ett poeng. Etter en mesterlig opphenting forrige søndag endte det uavgjort 4-4 mot Lillestrøm på Lerkendal.

– Mot LSK hadde vi overtaket sjansemessig, og vi burde ha vunnet. Laget spiller bedre enn jeg har sett på lenge og opphentinga er mesterlig. Det blir som en gammeldags gresk tragedie når seieren glipper, sier Nils Arne Eggen til NRK.

Trenerveteranen er langt fra bekymra over RBK-guttas trøblete start. Etter tre kamper ligger Rosenborg seks poeng bak serieleder Tromsø.

– Da jeg overtok som trener i fjor lå vi også noen poeng bak teten, men det er som jeg pleier å si: de viktigste kampene er de som ikke er spilt og seks poeng henter man fort, sier Eggen.

Maner til utvikling av egne spillere

– Vi må slutte å snakke om å hente nye spillere utenfra, sier Eggen. Det åpner et vindu til sommeren, men de må heller se på spillere med stort potensialet innad i klubben.

Nils Arne Eggen på RBKs årsmøte

Eggen tror fremdeles at Rosenborg vil ta gullet i årets serie.

Foto: Hans H. Bjørstad

Han nevner både Fredheim Holm og Mushaga Bakenga som to spennende spillere med stort potensiale. Rade Prica omtales som en av skandinavias beste spisser av den tidligere RBK-treneren.

– Det er disse guttene som spiller på laget, og det er de som kan vinne årets tippeliga.

"Snubletråd-situasjoner"

Det ble fire baklengsmål mot Lillestrøm i helga, men Eggen mener ikke at Rosenborg sliter med noe defensivt problem. Han kaller det derimot noen "snubletråd-situasjoner."

– Jeg vil ikke si for mye om denne saken, men jeg tror det er noen enkle grep som må til for at forsvaret skal sitte, og dette er jeg sikker på at guttene og trenerapparatet vil ta tak i, sier Eggen.

Den tidligere Rosenborg-treneren sier han og nåværende trener, Jan Jönsson har et godt forhold.

– Jeg snakker litt med Jan, men ikke mye. I all beskjedenhet kan jeg komme med noen fotballfaglige råd, men det er til slutt han som tar med seg de rådene han har bruk for.

Eggen legger til at alle i Rosenborg-apparatet støtter og står bak Jönssons avgjørelser.

– Sammen må vi tåle både motgang og medgang.

– RBK er gullkandidat

– Jeg vet hvor mye fotballfaglig kunnskap som ligger i trenere og lag, så jeg er trygg på at Rosenborg vil klare seg fint, sier trenerveteranen. Per i dag er guttene gullkandidater.

Det eneste Eggen er usikker på er sin egen trener-framtid. Etter konas nylige bortgang har han lagt alle planer på is.

– Jeg må tenke meg om. Mulighetene ligger åpne, men jeg må ta stilling til dette hvis tilbudet kommer, sier han.

Mener dere Rosenborg trenger nye spillere? Diskuter her!