Hopp til innhold

RBK-kapteinen er sugen på seier

Rosenborg-kaptein, Micke Dorsin, lengter etter årets første trepoenger. Han tror den kommer i Fredrikstad.

Micke Dorsin jubler etter RBK-scoring mot Aalesund

Dorsin tror på seier og tre poeng i mandagens bortemøte mot Fredrikstad.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Ett poeng på tre kamper er uvant kost for seierssikre trøndere, og heller ingen situasjon spillerne er komfortable med.

– Det hadde vært godt med en trepoenger nå, så er vi med og kjemper. Jeg tror mye hadde løsnet med en seier, sier Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin til RBKTV.

Fokus på forsvarsspillet

På mandag møter RBK et hurtig og kontringssterkt Fredrikstad på bortebane, derfor har guttene lagt mye fokus på å opptre klokt både i forsvar og i angrep.

– Vi streber alltid etter å være tette bakover, og det har vi ikke vært hittil i år. Hele laget må nok bli bedre og være mer balansert, spesielt når vi blir kontret på. Det vet vi alle sammen og det jobber vi hardt med, sier Dorsin.

Rade Prica feirer straffemålet mot Lillestrøm.

RBK-gutta håper det blir flere mål å feire mot Fredrikstad på mandag.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Klinket til på volley

Dorsin overrasket alle mot Lillestrøm ved å klinke til på hel volley fra 20 meter. Ballen fikk en nesten perfekt dupp og smalt i tverrliggeren. Dorsin vet imidlertid ikke om det er noe man kan vente seg igjen fra den kanten.

- Jeg vet ikke om dere så en ny side av meg, jeg har jo aldri fått muligheten fra slike hold tidligere. Får man sjansen så er det best å skyte, så slipper man å risikere kontringer imot, sier svensken med et smil.

Møtte FFK sist i 2009

Sist Rosenborg møtte Fredrikstad var i 2009 før FFK rykket ned til 1.divisjon. Rade Prica, Steffen Iversen og Vadim Demidov ble målscorere da RBK vant 4-1.

Rosenborg og Fredrikstad har møttes 20 ganger på Fredrikstad stadion, og det er utrolig jevnt mellom de to lagene historisk sett, skriver rbk.no.

Sju ganger har FFK vunnet hjemme, sju ganger har det endt uavgjort, mens Rosenborg har vunnet seks ganger i Fredrikstad. Med trønderseier på mandag vil det stå 7-7-7 i statistikken.