Hopp til innhold

Skattekontorer legges ned

Flere skattekontorer legges ned 1. juni. Til høsten kan enda flere bli borte.

Skatt Midt-Norge

Ti skattekontorer i Midt-Norge stenges 1. juni.

Foto: Espen Sandmo, NRK

På landsbasis skal hvert femte skattekontor legges det, og innen 1. juni stenges 48 kontorer i Norge. Dette er kontorer som ligger spredt over hele landet, og som har hatt begrenset tilbud og åpningstid, skriver Nationen .

Andre tilbud

– Disse kontorene har i utgangspunktet et avgrenset tjenestetilbud. Veldig mye av det som blir levert på de kontorene kan vi tilby på andre måter. Regionene vurderer nå de kontorene det er snakk om, sier Bente Tverli, som er prosjektleder for endring av kontorstruktur i Skattedirektoratet.

Skattekontor

Flere skattekontorer kan bli lagt ned i Trøndelag.

Foto: Espen Sandmo, NRK

I Trøndelag dreier det seg om kontorene i Hemne, Åfjord, Rennebu, Røyrvik og Grong.

Det blir blant annet vurdert om det er særskilte vilkår ved oppgavene kontoret har som kan påvirke fremdriften i nedleggelsen.

Flere kan forsvinne

De forskjellige skatteregionene er nå i samtaler med kommunene når det gjelder situasjonen for enkeltkontor og for å vurdere tjenestetilbudet til skattyterne. Til høsten kan ytterligere 73 skattekontor bli nedlagt.

Det vil innebære at halvparten av alle skattekontorer i Norge blir lagt ned. Skjebnen til disse kontorene blir bestemt i oktober.

De aktuelle kontorene i Trøndelag er Snåsa, Frøya, Roan, Nærøy, Meråker, Meldal, Rissa, Hitra, Lierne, Namsskogan, Leka og Flatanger.

Departementet sa ja

Nedleggelsene kommer etter at Finansdepartementet ga fullmakt til Skattedirektoratet til å legge ned inntil 121 mindre skattekontorer i Norge.

Begrepet mindre skattekontor betyr at de har færre enn fem ansatte. Hvis alle 121 kontorene blir lagt ned, vil det være igjen mellom 130 og 140 skattekontorer i Norge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.