Hopp til innhold

Frøyaordføreren trekker seg

Hans Stølan, ordfører på Frøya, bekrefter overfor NRK at han trekker seg seg fra Arbeiderpartiets liste til høstens kommunevalg.

Hans Stølan

Det har stormet rundt arbeiderpartiordføreren på Frøya, Hans Stølan etter avsløringene om at han gjentatte ganger ikke har betalt kommunale avgifter.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Det skjer etter sterkt press fra både motstandere og eget partistyre etter at det i forrige uke ble kjent at Stølan ikke har betalt kommunale avgifter på flere år.

– Jeg trekker meg av hensyn til familen og egen helse, sier Stølan til NRK.

Fortsetter som ordfører

Stølan vil fortsette som ordfører ut perioden,

– Stølan er nå sykmeldt fra jobben som ordfører på Frøya i en måned, sier kommunalsjef Per Gundersen til NRK.

Frøya arbeiderparti har stilt krav om at Stølan trekker seg, både som ordfører og som toppkandidat til høstens valg.

Etter et møtet mellom partilaget og Stølan onsdag er det klart at partilaget ikke lenger legger samme vekt på vedtaket om at han skal trekke seg som ordfører.

Tung sak

– Det er en tung sak. Stølan har stått på og jobbet for Frøya i hele ordførerperioden. Det trist at det skal ende slik. Vi skal bidra med vårt, sier leder av Frøya arbeiderparti, Frode Reppe.

De har ikke tatt stilling til hvordan partiets valgliste skal håndteres, når toppkandidaten nå trekker seg.

Betalingsvegring

Siden 2008 har Frøya kommune via Fosen tingrett sendt ordføreren begjæring om tvangssalg tre ganger etter at renovasjon og andre kommunale avgifter ikke ble betalt. Den fjerde er nylig sendt.

Stølan har sagt at han har betalingsvegring.

– Det kommer av problemer rundt et samlivsbrudd for en del år siden der jeg gikk inn i en psykisk tilstand som gjorde det litt vanskelig for meg i forhold til private regninger, uttalte Stølan til NRK.

– Partiet er svekket

Valgforsker, professor Andeers Todal Jenssen ved NTNU, mener Arbeiderpartiet på Frøya kommer til å merke at det har stormet rundt ordføreren, Hans Stølan.

Todal Jenssen sier at det ligger en lang uenighet bak det som nå er kommet til overflaten, og at muligheten til å mobilisere organisasjonen effektivt i en valgkamp nå antageligvis blir svekket.

– Muligheten til å oppnå et godt valgresultat blir nok også svekket.

Valgforskeren sier at det ideele ville vært om de klarte å komme med en løsning som hele partiorganisasjonen og alle aktørene sto bak.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.