Hopp til innhold

Mongols vil bla opp millioner

Motorsykkelklubben Mongols vil kjøpe begge eiendommene på Amborneset i Leksvik for 14 millioner kroner.

Mongols MC Scandinavia

Mongols vil etablere seg i Leksvik.

Foto: Mongols MC Scandinavia

Eieren av eiendommene, Harald Bergman, sier til Adresseavisen at han er lei av at Leksvik kommune haler ut tiden, og at han derfor vil selge til motorsykkelklubben.

– Ordfører Einar Strøm spiller med falske kort. Han gjør alt for å dra ut tiden og vi har ikke tenkt å vente lenger, sier Bergman til avisa.

Monglols MC, som ble etablert av Vietnam-veteraner i 1969, blir av amerikanske myndigheter ansett som svært kriminell. Mongols MC er også etablert i Tyskland, Italia og Sverige, og skal ha vært involvert i flere drap.

Ifølge Adresseavisen har Bergman tatt kontakt med Mongols i går, og fått opplyst at klubben vil betale 14 millioner kroner for eiendommen.

Uønsket

Ordfører Einar Strøm (Sp) i Leksvik kommune liker svært dårlig at motorsykkelklubben nå vil etablere seg i Trøndelag.

Han har uttalt at han vil gjøre alt som står i hans makt for å hindre etableringa. Politikerne i Leksvik har også behandlet saken og sier at Mongols er uønsket. De peker på at de kan bruke reguleringsbestemmelsene for området for å hindre etableringa.

Politikerne anmoder om at eierne ikke selger til en motorsykkelklubb som selv definerer seg på utsiden av samfunnet. De har også fått med seg meglerselskapet som skal stå for salget, Heimdal eiendomsmegling, til ikke å formidle salg til Mongols MC.

Er ikke kriminelle

i

Mongols vil til Leksvik for å ta det med ro, sier de selv.

Foto: MONGOLS MC SCANDINAVIA

Leder i klubben, Jonas Bergdahl, avviser at de er kriminelle og at noen skal ha grunn til å bekymre seg. Han medgir at flere medlemmer har begått lovbrudd, men at de har sonet sin straff.

Han sier de ønsker å komme til Leksvik for å ta det med ro og for å kjøre motorsykkel.

Politiet ønsker ikke at Mongols kommer til Norge. I juni sa leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Atle Roll-Mathisen, til NRK at:

– Dersom Mongols får etablere seg i Norge så er det svært alvorlig. Dette er en klubb vi ikke ønsker her i landet.

– Vi presse pris

Leksvik kommune ønsker å overta eiendommene, fordi de mener Mongols er en kriminell motorsykkelklubb.

Ordfører Einar Strøm ser på utspillet fra eieren av Amborneset som et forsøk på å presse opp prisen.

– Jeg er ikke i stand til å ta utspillene helt på alvor. Så lenge Heimdal eiendomsmegling er på saken forholder vi oss til avtalen med dem. Jeg ser på dette som et forsåk på å presse pris, sier Strøm til Adresseavisen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.