Scorer mest av alle!

Ingen lag i 1.divisjon scorer mer enn Ranheim. - Det e arti nu! sier Bjørkan, men han tror fremdeles sjansen for eliteseriespill er liten.

Ranheim pøser inn mål for tiden. Se scoringene mot Nybergsund-Trysil her!

Ranheim har med sine 56 mål scoret desidert mest av alle lagene i 1. divisjon. I de to øverste divisjonene er det kun ett lag som har scoret mer. Det er Rosenborg med 57 mål.

Derfor er det ikke prestasjonene, men heller det sure høstværet som må ta skylden for nærmest tomme tribuner da Ranheim tok imot Nybergsund-Trysil i Idrettsparken søndag ettermiddag.

Tussig for Nybergsund-Trysil

Gjestene tok initiativet fra start, og både Ivar Sandvik og Nicholas Lyngmo pådro seg gule kort da de måtte ty til ulovligheter for å stoppe N-Ts angripere Adis Moglic og Joseph Lapira.

Initiativ hjelper uansett lite hvis det ikke lages mål. Og for bortelaget ble 1. omgang en leksjon i effektiv fotball.

Etter et drøyt kvarter viste Robert Stene alle hvordan det skal gjøres. Uten å nøle sendte han av gårde en kanonkule. 1-0!

RIL-spissen har i høst funnet scoringsformen for alvor og med dette skuddet skjøt han seg til topps på toppscorerlista med sitt fjortende mål for sesongen.

Ranheim tok fullstendig over og ti minutter senere var det Mads Reginiussen sin tur.

Jo Sondre Aas tok imot ett innlegg fra høyre, og flikket det videre inn foran mål. Med ett var alle forsvarspillere utspilt, og Reginiussen kunne prikke 2-0 inn i åpent mål.

Gjermund Aasen klarte ikke å spille seg inn i RBKs ellever i år, men han herjer for tiden i Ranheimdrakta.

Etter halvtimen banket han ballen i nettet omtrent fra sekstenmeterstreken. Ranheims tredje mål på omtrent like mange sjanser.

Dumpekandidaten Nybergsund-Trysil måtte gå til pause med en tussig oppgave foran seg, men hadde tydelig vis bestemt seg for å forsøke.

Også i starten av omgang nr. to viste bortelaget takter, og denne gangen lyktes de også da Sigvart Lunder satte et nydelig innlegg i nettaket etter 62 minutter.

Skikkelig spennende ble det likevel ikke.

To toppscorere

Ranheim har ikke bare én toppscorer i Stene. Også Jo Sondre Aas har nettet fjorten ganger i år.

For i kampens 83. minutt satte rennbyggen frem knollen og styrte Michael Stilsons innlegg i mål. Dermed spikret han også sluttresultatet. 4-1.

– Vi er det laget som scorer mest! Det er artig nå, sier Aasmund Bjørkan, og fortsetter:

– Det var en kamp som ble preget litt av vinden. Vi hadde medvind i første og utnyttet det effektivt med tre mål. De scoret jo også når de hadde medvind, men vi scoret også i motvind og kunne scoret enda flere med litt større presisjon.

.
Både Robert Stene og Jo Sondre Aas har scoret 14 mål i år. Hvordan er det for en trener å ha sånne måltjuver på laget?

– Selvfølgelig er det veldig gledelig at vi har scoret så mye. Robert og Jo er ikke bare måltjuver – de står på veldig for laget også. Robert har et tungt skudd, duellkraft og slepen teknikk inne i feltet og Jo jobber som en slave i nitti minutter. Det et to veldig gode spisser vi har.

RIL ligger på 3. plass – kun to poeng bak Ham-Kam og det er tre kamper igjen å spille. Hvordan vurderer du muligheten for opprykk?

– Jeg tror fortsatt den er liten. Vel og merke er vi på 3. plass, men det er to lag rett bak oss med en kamp til gode. Det vil i realiteten si at tre av fire lag foran oss må snuble. Det er uansett veldig artig å vinne. Vi legger selvsagt press på motstanderne foran oss, selv om den reelle muligheten for spill i Eliteserien er liten.