Selvmål berget poeng for RBK

Aalesund spilte søndag kveld uavgjort 2-2 borte mot Rosenborg og sørget med det trolig for å ødelegge siste rest av gullhåp hos hjemmelaget.

Rosenborg-Aalesund

Chibuike vinner en duell med Jason Morrison i søndagens oppgjør på Lerkendal stadion.

Rosenborg kunne gå inn i kampen vel vitende om at serieleder Molde kun fikk med seg ett poeng fra sitt oppgjør mot Odd Grenland.

Men Aalesund ga nabo Molde en hjelpende hånd ved å sørge for at Rosenborg ikke klarte å klatre nærmere serielederne. For Rosenborg betyr det at avstanden opp til Molde er på 10 poeng, trolig altfor mye når bare fem kamper gjenstår for trønderne.

– Jeg er skuffet. Vi skaper sjanser og trøkk nok til å vinne, men vi glipper ved et par anledninger. Andre omgang er bra fra vår side, sier Rosenborgtrener Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

Brente straffe

Det hadde ikke gått mer enn fire minutter da midtstopper Jim Larsen (Rosenborg) var på rett sted og satte en corner i nettet fra kort hold.

Ni minutter senere slo Jo Nymo Matland inn mot RBK-målet på et frispark og Daniel Arnefjord stusset inn reduseringen. Det stod 1-1 etter 23 minutter og det var også to store målsjanser i mellomtiden.

I det 28. minutt ble John Chibuike lagt i bakken og RBK fikk straffespark. Rade Prica satte den høyt over og det var fortsatt uavgjort på Lerkendal.

– Jeg bommet grovt, det er ikke så mye mer å si. Jeg ville skyte den til høyre, men ombestemte meg i siste liten og det skal man ikke gjøre. Vi spiller 2-2 og skulle vunnet. Det er bittert når man har misset en straffe, sier Rade Prica til TV2.

Aalesund i ledelsen

I det siste kvarteret av første omgang hadde både Rosenborg og Aalesund flere sjanser.

Tre minutter før full tid i første omgang kontret gjestene. Ballen ble headet over Daniel Örlund og Michael Barantes kunne heade ballen videre i det åpne målet.

2-1 resultatet til Aalesund ble stående helt til det gjenstod fem minutter av kampen.

– Vi kastet bort to poeng, jeg er skuffet. Jeg mener at vi skulle hatt to frispark før straffen, sier Aalesundtrener Kjetil Rekdal til TV2.

Klønete selvmål

Utover i annen omgang presset Rosenborg på for en utligning, men hjemmelaget måtte ha hjelp for å score.

Fem minutter før slutt klarte Enar Jaager på merkelig vis å sleive ballen inn i eget mål da han skulle klarere et innlegg.

Flere mål ble det ikke, og det var slett ikke ufortjent at årets cupfinalist fikk med seg ett poeng fra den vanskelige bortekampen

Uforandret i toppen

Stillingen mellom serieleder Molde og RBK er uforandret etter kveldens runde, siden Molde spilte uavgjort mot Odd Grenland.