Hopp til innhold

Kjernen: – RBK-ledelsen må komme på banen

Supporterklubb Kjernen forventer at Rosenborg kommer på banen og forteller sannheten om deres rolle i overgangsskandalen klubben ble trukket inn i tirsdag kveld.

Kenneth Kjelsnes
Foto: Tone Iversen / NRK

Kjernen

Supporterklubben Kjernen har lagt ut et innlegg på sine nettsider hvor de uttrykker skam over RBKs rolle i overgangsskandalen.

Foto: TV2

TV2 hevdet i går at også RBK, slik som Vålerenga, var villige til å lure den franske klubben Nancy ved å operere med en kunstig lav overgangssum for Veigar Páll Gunnarsson.

– Ikke forenlig med etiske standarder

Det var Stabæk som til slutt gikk for Vålerengas tilbud, men en e-post viser ifølge TV2 at også RBK var villig til å snyte den franske klubben ved å inkludere en ekstra spiller i et pakketilbud.

– Jeg har brukt formiddagen på å finne ut ha som egentlig har skjedd, men ikke kommet videre. Hvis opplysningene til TV2 stemmer, er det ikke forenlig med RBKs etiske standarder, sier talsmann for Kjernen, Kenneth Kjelsnes til NRK.no.

Ifølge TV2 skal Rosenborg først ha tilbudt Stabæk 3,5 millioner kroner for Veigar Páll Gunnarsson, men deretter senket budet til 1 million kroner og lagt til Johan Andersson i avtale på til sammen 5,25 millioner kroner for de to spillerne.

RBK må komme på banen

Dette tilbudet minner mistenkelig mye om avtalen som Stabæk til slutt inngikk med Vålerenga, og som førte til at de to klubbene kan få rekordbøter av Norges Fotballforbund.

– Det er ingen som har bekreftet at RBK har aktivt har deltatt i utformingen av disse pakkene. Jeg regner med klubben nå kommer på banen for å avklare dette, sier Kjelsnes.

Kort tid etter innslaget på TV2 i går ble det lagt ut et innlegg på nettsidene til Kjernen. Her står det blant annet:

– Vi skammer oss dypt over handlemåten til enkeltpersoner som er ansatt for å gjøre forretninger på vegne av klubben.

Påtalenemnda vil ikke forfølge RBK

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund vil ikke forfølge Rosenborgs rolle i saken videre, skriver TV 2 i dag.

– Påtalenemnda har vurdert alle forhold i saken – herunder Rosenborgs befatning med den. Påtalenemnda har funnet ut at det ikke er grunnlag for å anmelde Rosenborg, sier leder i påtalenemnda Egil André Berglund til TV 2 Sporten.

har lagt vekt på at tilbudet ble forkastet umiddelbart da det ble forelagt styret i Rosenborg.

RBKs sportslige leder, Erik Hoftun, svarte i går unnvikende på TV2s spørsmål, men han innrømmer at Rosenborg sendte Stabæk mailen med tilbudet.

Det har ikke lykkes å få kontakt med Hoftun så langt i dag.