Hopp til innhold

Er én av disse Årets trønder?

Publikum har sendt inn 86 forslag til hederstittelen Årets trønder. Hvem er din favoritt?

Forslag til Årets trønder

Knut Ove Børseth (Kjør for livet-gründer), Lotte Lien (bokser), Magnus Børmark (gitarist i bandet 22), Tonje Angelsen (høydehopper-talent) og Øystein Dolmen (Knutsen og Ludvigsen) er alle foreslått som Årets trønder.

Foto: adresseavisens arkiv

Årets trønder

Mandag 7. november åpnet Adresseavisen og NRK Trøndelag forslagskassen til Årets trønder 2011. Nå drukner mediehusene i gode og kreative forslag. Så langt har det kommet inn over 200 forslag fordelt på 86 kandidater.

Stor spredning

Det er stor spredning, både i kjønn, alder, geografi og hvilket samfunnsområde kandidatene representerer. Mange har foreslått den folkekjære artisten Åge Aleksandersen som har hatt et travelt år med biografilansering og Prudence-comeback.

Kjør for livet-gründer og tidligere europamester i rally, Knut Ove Børseth, har fått mye skryt for å fange opp ungdommer som havner litt utenfor de typiske fritidsinteressene.

Slagkraftige Lotte Lien har imponert mange med merittene i bokseringen, selv om det ikke gikk veien i EM i Rotterdam.

Musiker Magnus Børmark har vært en del av Gåte, og er nå med i bandet 22 som nyter stor oppmerksomhet.

Tonje Angelsen, høydehopper fra Trondheim, når stadig nye høyder, og er en av regionens store friidrettstalenter.

Øystein Dolmen har i årtier underholdt store og små sammen med sin tidligere makker Gustav Lorentzen. Sistnevnte gikk brått bort i 2010. Duen som kalte seg Knutsen og Ludvigsen vil for alltid være en stor del av norsk musikkhistorie.

Selv om Rosenborg sviktet i årets eliteserie, var det trøndere som fikk et seriegull rundt halsen likevel. Trønderne Kristoffer Paulsen Vatshaug og Vegard Forren er foreslått som Årets trøndere etter bragden til Ole Gunnar Solsjærs gutter.

Ung og gammel


Blant forslagene finner vi 99 år gamle Petter Green fra Stjørdal som har flere verdensrekorder i lengre distanser i veteranmesterskap. Han holder seg i form ved å trene flere ganger på treningssenteret. Han finner likevel rom for en plate sjokolade når lysten blir for stor.

I den andre enden av aldersskalaen finner vi 16 år gamle Malin Reitan. I 2005 vant hun MGP jr med låten «Sommer & Skolefri».

Siden da har hun gitt ut seks album, vunnet Spellemannspris som den yngste nordmann noensinne og solgt til seks gull- og et platinatrofé. Nylig ble det klart at hun også skal delta i Melodi Grand Prix.

Ikke for sent


Man kan fortsatt sende inn forslag til Årets trønder 2011.

Bruk skjemaet nederst i artikkelen.

I flere år har NRK og Adresseavisen brukt store ressurser på egne, separate kåringer av Årets trønder.

I fjor gikk mediehusene sammen om å dele ut hedersprisen, i et håp om å gi den ekstra tyngde.

En jury vil plukke ut fem finalister som blir presentert bredt hos begge mediehusene før avstemmingen starter på nyåret.

Årets trønder 2011 offentliggjøres fredag 6. januar 2012.

Fjorårets vinnere ble Siv Toverød og Tare Teksum fra NRK-serien «Ingen grenser».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.