Rush scoret to i avskjedskampen på Alfheim

Tromsø fester for alvor grepet om sølvet i årets eliteserie. Søndag ble Rosenborg sendt hjem med 3-1-tap etter to mål av Sigurd Rushfeldt i sin avskjedskamp på Alfheim.

Sigurd Rushfeldt scorer mot Rosenborg

Kampreferat Tromsø - Rosenborg
For selv om Mushaga Bakenga reduserte for trønderne, var det en fullt fortjent hjemmeseier til Tromsø. Elleve minutter før slutt feide Mostafa Abdellaoue all tvil til side og satte inn 3-1 med et vakkert hodestøt, utakbart for Daniel Örlund-erstatter Erik Bråthen.

– Vi spilte en svært god fotballkamp, der vi hadde fordelen av spillere i form. Nå kan vi selv alt i våre egne hender i sølvkampen. Jeg tror uavgjort i Kristiansand vil holde, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Om Sigurd Rushfeldt mente Høgmo at spissveteranen fortjener en statue utenfor Alfheim.
– Det hadde ikke gjort noe om han blir belønnet med en statue. Han har gjort utrolig mye for norsk fotball, sa han om tidenes målscorer i eliteserien.

Tromsø tok tidlig ledelsen

Tromsø tok tidlig kommandoen og ble belønnet med scoring allerede etter åtte minutter. Kara raget høyest etter en Thomas Drage-corner, og via Rushfeldt gikk ballen i mål.

I en underholdende og intens fotballkamp tok RBK gradvis over, men maktet sjelden å sette hjemmelagets Marcus Sahlman på de store prøvene. Nærmest scoring i første omgang kom Jim Larsen, men fra en god posisjon stanget dansken ballen til side for mål.

Kampbildet forble uforandret også etter pause. Rosenborg hadde ballen mye og førte store deler av oppgjøret, men TIL var giftigst foran mål. Rushfeldts 172. eliteseriemål kom etter et flott forarbeid av spissmakker Abdellaoue. Fra kloss hold satte han Rushfeldt sin egen retur.

Tromsø har nå en alle tiders sjanse til å kopiere seriesølvet fra 1990, når laget gjester Start i Kristiansand neste søndag.

– Har ikke levert

RBK-trener Jan Jönsson mener laget hans har vært for ustabilt i årets sesong.

– Vi gjennomførte egentlig en god bortekamp, men vi slapp inn altfor enkle mål. I år har vi vært for ujevne, og ikke klart å levere varene i avgjørende kamper, konkluderte svensken.

Kamp om bronsen

Rosenborg er nr. fem på tabellen før siste serierunde. RBK kan fortsatt få bronsemedaljen, men da må lage vinne hjemmekampen mot Viking, og Brann og Odd må ikke spille bedre enn uavgjort i sine kamper mot Ålesund og Sarpsborg 08 på bortebane.