Hopp til innhold

Klima-rally Østersund - Trondheim

Neste år suser klimavennlige rallybiler på asfalten mellom Östersund og Trondheim .

Zero Rally 2011

Dette er en av bilene som skal vise at elbiler duger minst like bra som gammeldagse kjøretøy på fossil energi, mener arrangørene.

Foto: Eirik Helland Urke

Green Highway og Zero Rally er klimapionerer som slår kreftene sammen, sier prosjektleder for Green Highway i Trondheim kommune, Kjell Inge Stellander.

Skal vise veg

Einar Håndlykken, leder av miljøorganisasjonen ZERO, som arrangerer rallyet mener dette handler om å demonstrere at moderne og klimavennlige biler presterer.

– Gjennom rallyet får bilprodusentene både inspirasjon til videre satsing og en arena å vise fram bilene sine på. Videre er rallyet en perfekt mulighet for enhver klimabilentusiast til å vise frem egne kjøreferdigheter, i en beinhard konkurranse mot profesjonelle rallysjåfører, sier Håndlykken.

Green Higway er et prosjekt som skal sikre en fossilfri korridor kyst til kyst, fra Trondheim til Sundsvall.

Opp en divisjon

– Green Highway viser verden at det er mulig å bygge den infrastrukturen som skal til. Green Highway har oppmerksomhet langt inn i EU og dette samarbeidet løfter både Green Higway og Zero Rally inn i en ny divisjon, sier Kjell Inge Stellander.

Zero Rally 2012 starter i Östersund torsdag 14. juni og ender i Trondheim dagen etter. Lørdag 16. juni foregår det ulike publikumsarrangement i Trondheim sentrum. I løpet av alle tre dagene kan folk få med seg mange ulike arrangement.

Zero Rally 2011

De er raske og snertne. Nå skal de vekke oppmerksomhet på svenske og trønderske veger.

Foto: Eirik Helland Urke

– God ide

– Her på Værnes jobber vi aktivt mot vårt mål om å bli Norges mest miljøvennlige lufthavn innen 2015. Derfor er det naturlig for oss å være en del av Green Highway samarbeidet, sier Lasse Bardal, lufthavnsjef Trondheim lufthavn, Værnes.

– At ZERO velger å legge rallyet langs Green Highway er en stor anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned med å skape en fossilfri korridor fra øst til vest i Midt-Skandinavia, sier Stellander.

For Sundsvall, Östersund og Trondheim er Zero Rally en unik mulighet til å posisjonere seg ytterligere som klimapionerer og gjøre Green Higway kjent utenfor de politiske og teknologiske kretsene, føyer han til.

– Viktig steg

– Vi er veldig fornøyd med utviklingen i Green Highway-prosjektet og håper å kunne koble til et nettverk av ladepunkter, også hurtiglading, nordover i Nord-Trøndelag. Hva med å kalle dette The green sideway, foreslår Rune Hedegart, Rådgiver miljø, Regional utviklingsavdeling Nord-Trøndelag fylkeskommune.

– Som utbygger av infrastruktur for lading av elbiler, synes vi det er fantastisk at Green Highway har klart å få lagt Zero Rally til vårt distrikt, Gøran Vollan, daglig leder EV Power AS.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.